OS-guldhjälten Daniel Rickardssons helt nya jobb efter skidkarriären – tar sig an fina uppdraget: "Stor skillnad"

OS-guldhjälten Daniel Rickardssons helt nya jobb efter skidkarriären – tar sig an fina uppdraget: ”Stor skillnad”

Han har vunnit dubbla OS-guld.
Nu tar Daniel Rickardsson sig an en helt ny utmaning – med nytt jobb.
– Erfarenheten som jag har från min egen karriär är en viktig sak som jag kan bidra med, säger den förre längdskidåkaren i ett uttalande.

Det är framförallt i stafett som Daniel Rickardsson har bärgat sina medaljer genom åren. Tre VM-silver, ett VM-brons och så klart dubbla OS-guld som sticker ut mest i meritlistan.

Rickardssons nya

Skidkarriären tog slut 2021 men 41-åringen har ändå inte lämnat sporten för det. Förra säsongen gjorde nämligen Rickardsson entré i en helt ny del av skidsporten.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Daniel Rickardsson, skidor
230122 I denna handoutbild från Svenska Parasportförbundet syns Sveriges Zebastian Modin jubla med guide Daniel Richardsson efter tävlingen i herrarnas 18 km skidor den 22 januari 2023 i Östersund. Foto: Karl Nilsson / Svenska Parasportförbundet / Handout / BILDBYRÅN

När han tog över som ny guide för paraskidåkaren Zebastian Modin. De fann varandra direkt och samarbetet ledde till imponerande fyra VM-medaljer under senaste para-VM på hemmaplan i Östersund.

LÄS MER: Ebba Andersson bryter nu tystnaden efter svenska jättekaoset – avslöjar hemligheten: ”Det jag vet är…”

Tar över landslag

Nu får Rickardsson ännu mer ansvar och har fått nytt jobb som förbundskapten för paralandslaget i längdskidor och skidskytte.
– Jag lärde mig oerhört mycket under förra säsongen. Innan jag blev guide till Zebastian visste jag inte mer om parasport än det jag sett på tv. Det var väldigt mycket nytt för mig, men det var en fantastisk värld att vara i och jag har känt att det skulle vara roligt att få fortsätta med det här, men i en mer bred roll, säger Rickardsson enligt Dagens Nyheter.
– En stor skillnad jämfört med längdåkningen under min egen karriär är att det är betydligt färre utövare på paratävlingarna. Det leder till att man blir som en stor familj. Åkare med samma handikapp hjälper varandra att utvecklas.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Daniel Rickardsson, skidor
191206 Daniel Richardsson poses for a portrait during a press event with the Swedish team ahead of the FIS Cross-Country World Cup on December 6, 2019 in Lillehammer. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Daniel Rickardsson kommer att leda paralandslaget tillsammans med Nina Jonsson, som varit ledare inom landslaget sedan tidigare.
– Det är en väldigt bra kollega och vi kommer att samarbeta runt de olika delarna som uppdraget för med sig, allt från träningsupplägg och uppföljning till tävlingsplanering och administrativa bitar som bokningar runt läger och tävlingar, säger han i ett uttalande.

LÄS MER: Nya bilderna på Stina Nilsson får konkurrenterna att darra – hyllas nu stort: ”Brutal form!”

”Modin är viktig”

Paralandslaget i längdskidor och skidskytte består av sex åkare där Modin är den stora stjärnan och den mest framgångsrika.
– Han har störst fokus på mästerskapen och har som jag förstått det siktet inställt på Paralympics i Milano/Cortina 2026. Han är också viktig vad det gäller att inspirera de andra, säger Rickardsson.

Nästa mästerskap är para-VM i skidskytte under början av kommande år i Kanada. Rickardsson kommer också att kombinera sitt nya uppdrag med att fortsätta vara förbundskapten för juniorlandslaget i skidskytte.

Vad tycker du om Daniel Rickardssons nya jobb? Dela artikeln och säg din åsikt!