Nya bilderna på Stina Nilsson får konkurrenterna att darra – hyllas nu stort: ”Brutal form!”

Stina Nilsson laddar upp för en ny säsong.
Och de nya bilderna på skidskyttestjärnan får verkligen rivalerna att darra.
”Brutal form!”, berömmer en följare.

Stina Nilsson kommer från en säsong som till största delen var en stor besvikelse. Efter några säsonger där hennes utveckling som skidskytt gått spikrakt uppåt så hade hon en blytung vinter, där hon aldrig ens var topp 30 i världscupen. I efterhand har Nilsson medgett att det tog hårt på henne att drabbas av covid-19 förra sommaren, vilket ledde att hon halkade efter.

Nya bilderna

Stina Nilsson var stundtals petad ur världscupen, och hon fick heller ingen plats i VM. I stället fick Nilsson fokusera på att tävla mest i IBU-cupen, vilket är nivån under världscupen, och i EM, där de bästa åkarna inte var med. Nilsson har nu lagt om sitt träningsupplägg under sommaren, för att få revansch under vintern.

230303 Stina Nilsson of Sweden during zeroing ahead of women’s 7,5 km sprint during the IBU World Cup on March 3, 2023 in Nove Mesto na Morave. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Framför allt handlar det för Nilsson om att träna på andra tider om dygnet. Skidskyttetävlingar går i regel senare på dagarna än skidtävlingar, och därför behöver Nilsson även träna senare på dagen nu jämfört med när hon var skidåkare. Det finns stora förhoppningar om att Nilsson återigen ska tampas i toppen av världscupen och i VM, och det verkar onekligen inte vara något fel på formen just nu i alla fall.

LÄS MER: VM-guldhjälten Ebba Anderssons tydliga mål för vintern – ger nu beskedet som alla undrar över: ”Det vill jag”

Hyllas av följarna

Stina Nilsson har sagt i intervjuer att hon känner sig stark och i bra form – och det bevisas nu av de nya bilderna på henne. Nilsson har själv delat bilder från landslagets höghöjdsläger i franska Font-Romeu, och i kommentarsfältet strömmar hyllningarna in till svenskan.

”Oj! Ser ut att vara i brutal form Stina. Ska bli kul att följa dig i vinter”, skriver en följare.

”Du ser stark ut och jag tror du kommer bli urstark i vinter”, skriver en annan.

”Lovar gott till kommande vinter”, skriver en tredje.

Stina Nilsson, skidskytte
210319 Stina Nilsson of Sweden ahead of the Women’s 7,5 km Sprint during the IBU Biathlon World Cup on March 19, 2021 in Östersund. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0084

Stina Nilsson lämnar dessutom en liten uppdatering om lägret som hon är på.

”Halvvägs upp för backen och halvvägs in i lägret. Det rullar på så fint så”, skriver hon i inlägget, där det även finns en bild på Nilsson och pojkvännen Emil Nykvist, även han skidskytt.

LÄS MER: Stina Nilsson avslöjar nu okända detaljen – som förstörde hennes säsong helt: ”Jag blev påverkad av det”