Ordkrig mellan Sverige och Norge: Hanna Öberg slår nu tillbaka – efter stjärnans utspel: ”Är en rejäl överdrift”

Tiril Eckhoff kom med ett utspel om Norges chanser i damstafetten.
Nu slår Hanna Öberg tillbaka.
– Det är en rejäl underdrift, säger svenskan.

Singelmixedstafetten blev en stor rysare, där Sverige till sist kunde nypa brons efter att Hanna Öberg tog ikapp på flera nationer under det sista skyttet. I Sverige var det glada miner och starka känslor – men i grannlandet Norge så var det en stor besvikelse.

Ny stafett

Det blev förvisso ett silver för nationen, men man gick in till tävlingen som enorma favoriter, och hade det inte varit för Johannes Thingnes Bös svaga, stående skytte så hade guldmedaljen varit deras. Norge vann dessutom den inledande mixedstafetten, då två herrar och två damer tävlar ihop, och på damsidan har dessutom Tiril Eckhoff varit den stora drottningen hittills med två individuella guld, samt två medaljer i stafetterna.

Hanna Öberg, skidskytte
210213 Hanna Öberg of Sweden at zeroing ahead of Women’s 7,5 km Sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 13, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0072

Men inför damernas stafett i helgen så är Eckhoff inte alls lika segerlysten. Efter att ha säkrat silvermedaljen under torsdagen så fick den norska giganten frågor om hur hon ser på stafetten, som avgörs på lördagen – och kom då med ett oväntat utspel.

Ordkriget

Eckhoff skickade nämligen över favoritskapet till Sverige.

– Vi är inte favoriter. Jag skulle säga att vi är ”underdogs deluxe”. Sverige är favoriter, de har gjort det bättre på stafetter i år än vad vi har gjort, säger Eckhoff till Expressen, och fortsätter:

– Samtidigt vet man aldrig med stafetter, och skidskytte är skidskytte. 

Tiril Eckhoff, skidskytte
200222 Tiril Kampenhaug Eckhoff of Norway at zeroing ahead of women’s 4×6 km relay during the IBU Biathlon World Championships on February 22, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88121

Sverige har den här säsongen förvisso varit på pallen i tre av fyra stafetter i världscupen, men med tanke på hur mästerskapet utspelat sig hittills så är de flesta överens om att Norge bär på favoritskapet. Och Hanna Öberg reagerar kraftigt när hon får höra Eckhoffs utspel.

– ”Underdogs deluxe” låter som en rejäl överdrift. Absolut hör Norge till favoriterna. Det gör vi också. Men det finns många lag som kan vara med och slåss om medaljer. Det är alltid det lag som gör den bästa insatsen som kommer vinnande ur det, säger svenskstjärnan.

LÄS MER: SVT-profilen Jacob Hårds tydliga svar – efter Sebastian Samuelssons utspel om sporten: ”Ingen tvekan om det”

Få våra nyhetsbrev!