Nytt superlopp när Stina Nilsson slog hela eliten i Tyskland

Stina Nilsson fortsätter att flyga fram den här Tour de ski-säsongen. I Tyskland bjöd hon på ännu ett superlopp och vann tisdagens skiathlon i Oberstdorf.

Svenska stjärnan Stina Nilsson är i riktig superform just nu. Hon har öppnat årets Tour de Ski-säsong alldeles strålande med vinst i premiären och låg trea totalt inför tisdagens skiathlon i tyska Oberstdorf.

Då slog Stina Nilsson till igen. Svenskan visade upp en enorm styrka genom loppet och ledde i den sista klättringen. Sedan briljerade hon på upploppet och tog sig först över mållinjen i duell med Jessica Diggins.
– På det sätt som hon åker skidor nu… Det är så häftigt att se. Hon åker med självförtroende och var starkast i den tyngsta delen av banan. Stina är så rå när hon kommer in där. Hon är i en form hon inte varit i förut, det är häftigt att följa henne, säger SVT-experten Anders Blomquist.

Segern ger Stina Nilsson 15 bonussekunder och nu toppar 23-åringen totalställningen i Tour de ski. Ytterligare ett härligt svenskbesked var att Charlotte Kalla, som hittills haft en tuff säsong, kom i mål på en fin åttondeplats i Oberstdorf.

LÄS MER: ”Ankans” attack mot SVT-profilen: Sparka honom!

Gilla Skidbibeln om du också brinner för skidsport.