Nya utspelet i Norge – vägrar ge sig om Frida Karlsson och går nu till ny attack: ”Sverige har inte kontroll”

Sverige svarade – men i Norge vägrar man ge sig.
Nu kommer experten Petter Skinstad med ytterligare ett utspel om Frida Karlsson.
– Sverige har inte kontroll, säger han.

Ordbråket som uppstått grundar sig i att många i Norge anser att Therese Johaugs överlägsenhet faktiskt hämmar Frida Karlsson och Ebba Andersson rejält, då svenskorna för att nå ikapp tvingas ta ut sig så mycket att de drabbas av överträning. Frida Karlsson har under sommaren tvingats avstå från tävlingar, men i Sverige har man avfärdat det hela som bara en försiktighetsåtgärd.

Svenska svaret

Men experten Petter Skinstad är bara en av många som står fast vid sin sak. Under veckan har både han och krönikören Torbjörn Nordvall varit inne på samma sak – att Karlssons hälsoproblem beror på Therese Johaug, men Sverige håller alltså inte alls med.

Frida Karlsson, skidor
210110 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10km cross-country skiing free technique mass start on January 10, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0112

Tränaren Stefan Thomson gick i veckan ut och dementerade det hela kraftigt, och slog ännu en gång fast att Frida Karlssons tävlingsuppehåll under sommaren bara var en försiktighetsåtgärd – något som alla åkare gör under sommaren.

– Jag tycker vi har väldigt bra kontroll. De tränar hårt och spänner bågen, ja, men på ett kontrollerat sätt. Vi ser en positiv utveckling, sa svensken.

Nya utspelet

Nu svarar Norge – igen. Petter Skinstad håller inte alls med Thomson och kommer nu med ett nytt utspel.

– Ta Frida Karlsson som exempel, som tar pauser med jämna mellanrum, då har man inte saker under kontroll. Therese Johaug har läget under kontroll. Hon är väldigt sällan sjuk eller sliten och kan upprätthålla kontinuitet i sin träningsvardag. Det är kontroll, säger han till norska TV2, enligt Expressen.

210107 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after at a training session on day 7 of Tour de Ski on January 7, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Skinstad har dock förståelse varför Thomson säger som han gör.

– Vad ska han annars säga? Men dessvärre har ett flertal utövare i det svenska landslaget haft det tufft på senare tid. Det var nyss en hel flock åkare som fick lämna höghöjdslägret på grund av att magvirus. Charlotte Kalla har haft det tufft efter att hon blivit sjuk i corona. Frida Karlsson och Ebba Andersson har fått avstå träningar. Sverige har haft problem, inte kontroll, menar han.

LÄS MER: Börje Salming avslöjar nu exakt hur mycket han tränar som 70-åring: ”Vill inte bara vara hemma och dricka öl”

Få våra nyhetsbrev!