Börje Salming avslöjar nu exakt hur mycket han tränar som 70-åring: ”Vill inte bara vara hemma och dricka öl”

Han är en av svensk hockeys största.
Nu avslöjar 70-årige Börje Salming hur mycket han tränar i dag.
– Jag ville inte bli en förslappad person som bara sitter hemma och dricker öl, säger han.

Börje Salming är verkligen ett unikum och det han gjort för svensk hockey är verkligen odödligt. Han flyttade till Nordamerika under en tid då statusen för svenska och europeiska spelare var betydligt lägre än det är i dag, och backen kämpade verkligen i motvind.

Otrolig fysik

Salming var en måltavla på isen, inte bara för att han var svensk, utan även för att han faktiskt råkade vara en av Toronto Maple Leafs och hela NHL:s bästa och skickligaste spelare. Salming blev också extremt uppskattad av sina lagkamrater och av Toronto-publiken för att han ALDRIG vek sig, och aldrig backade för att stötta sina lagkamrater.

190218 Börje Salming poserar för ett porträtt den 18 februari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Frågan är om någon svensk idrottare någonsin åkt på lika många skador och smällar som Salming, och under den aktiva tiden i NHL blev det en hel del frakturer och ännu fler stygn. Det krävdes helt enkelt att Salming hade en fysik utöver det vanliga, och det har hållit i sig efter karriären.

Så mycket tränar han

I dag är Börje Salming 70 år gammal – men han ligger inte direkt på latsidan. Till inredningsmagasinet Sköna Hem avslöjar nu Salming exakt hur mycket han tränar idag.

– När jag slutade med hockey anmälde jag mig till en massa lopp för att hålla igång, som exempelvis halvmaran. Jag ville inte bli en förslappad person som bara sitter hemma och dricker öl. I dag kör jag X-force tre gånger i veckan, en träning som är så tuff att du inte behöver köra fem pass i veckan, säger han.

190711 Former hockey player and father to Bianca Salming, Börje Salming in the stands during the under 23 European Championships on July 11, 2019 in Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Börje Salming gjorde mäkta imponerande 787 poäng på 1148 NHL-matcher, och efter karriärens slut har legendaren blivit invald i såväl Hockey Hall of Fame som IIHF Hall of Fame. Det blev dessutom flera SM-guld, VM-silver och VM-brons med Tre Kronor.

LÄS MER: Knallen i NHL: Profilen ser nu ut att avsluta karriären – kan bli ett riktigt drömbesked för Elias Pettersson(!)

Få våra nyhetsbrev!