NYA SUPERSUCCÈN: Frida Karlsson vinner nytt JVM-guld efter jätteuppvisning!

Frida Karlsson fortsätter briljera på JVM i Lahtis.
I dag tog supertalangen sitt andra guld på mästerskapen på distansen 15 kilometer.
Närmast bakom var norskan marie Helene Fossesholm knappa minuten(!) efter Karlsson.

Sverige har fått en kanonstart på JVM i Lahtis. Moa Lundgren vann guld i sprinten och i tisdags var det Frida Karlssons tur.

JVM-guld till Frida Karlsson

Den svenska supertalangen, som fått smeknamnet ”Den nya Johaug”, krossade allt motstånd i loppet över 5 kilometer fritt. Och under torsdagen var det dags igen.

Foto: Bildbyrån

Karlsson gick ut hårt från start i loppet över 15 kilometer och var i ledningen med sex sekunder redan efter fyra kilometer.

Ju längre jobbet gick desto mer drog 19-åringen ifrån och när hon väl korsade mållinjen var krossen ett faktum.

Krossade motståndet

Svenskan vann före norska rivalen Marie Helene Fossesholm med drygt 52 (!) sekunder och tog hem sitt andra JVM-guld på två dagar.
– Den här unga tjejen från Sverige, som representerar Sollefteå, är redo att kliva upp på tronen. Hon kan stanna och ta en kopp kaffe, så överlägsen är hon, säger kommentatorn i sändningen från loppet enligt Expressen.

Nästbästa svenska blev Linn Svahn som kom på elfte plats, knappt två och en halv minut bakom Karlsson. Hanna Abrahamsson slutade 35:a medan Tilde Bångman avbröt loppet.

Aktuell för VM

Frida Karlssons jättesuccé under säsongen har gett förbundschefen Rikard Grip huvudbry.

Foto: Bildbyrån

I går öppnade han för Karlsson att köra i världscupen. Men det finns även ett annat stort samtalsämne, nämligen skid-VM i Seefeld.

Grip utesluter inte att ett av Sveriges främsta framtidshopp i skidspåren i form av Frida Karlsson kan ta en plats
– Vi har inte talat om senior-VM i dagsläget. Jag har pratat med henne vid några tillfällen under säsongen mer i syftet att följa upp att vi har sett vad hon har gjort och att hon har presterat bra. Och lite om det resonemang vi haft sedan i höstas, sa Rikard Grip i tisdags till Sportbladet och fortsatte:
– Vi har inte haft något resonemang om att VM är aktuellt, mer än det jag säger till dig nu att vi ska ha de individer som åker fortast och är hon en av dem ska hon vara där.

Skid VM 2019 avgörs i Seefeld in Tyrol och Innsbruck i Österrike mellan 19 februari och 3 mars 2019.

Dela för att hylla Frida Karlsson!

LÄS MER: Stina Nilssons hälsning till svenska folket – efter mardrömsbeskedet

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);