Nya ryktet om Therese Johaug i Norge som får alla svenskar att darra: "Den sämst bevarade hemligheten"

Nya ryktet om Therese Johaug i Norge som får alla svenskar att darra: ”Den sämst bevarade hemligheten”

Spekulationerna om Therese Johaug har cirkulerat en längre tid.
Nu kommer nytt besked i Norge som borde få svenskarna att darra.
– Det är Norges sämst bevarade hemlighet just nu, säger skidexperten Petter Soleng Skinstad till Dagbladet.

Det har gått snart två år sedan Therese Johaug lämnade längdskidåkningen som en av sportens allra främsta genom tiderna. Sedan dess har hon blivit mamma för första gången och även gift sig med sin Nils Jakob Hoff.

Johaugs comeback

Hon har även synts en hel del i norsk tv som skidexpert i NRK. Men fortfarande lever och frodas ryktet om att hon kommer återvända till skidspåren igen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
230221 Therese Johaug, expert commentator of NRK ahead of a cross-country training session ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 21, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0510

Sedan Johaug gick i pension har vi fått se flera åkare göra upp om den lediga tronen som skiddrottning. Ebba Andersson imponerade mest under skid-VM 2023 och Frida Karlsson vann Tour de Ski i fjol men i år har det varit Jessie Diggins som imponerat mest.

Amerikanskan vann både Tour de Ski och leder den totala världscupen med god marginal just nu. Men skulle Johaug återvända igen hade det blivit svettigt för samtliga världsåkare.

”Sämst hemlighet”

Det enda som skulle få norskan att återvända är just skid-VM 2025 på hemmaplan i Trondheim.
– Det är klart att det hade hjälpt till att lyfta intresset för mästerskapet, och det hade också spetsat till duellen mellan Norge och Sverige – och kanske även en duell mot Jessie Diggins, som är världens bästa skidåkare just nu, säger TV2-experten Petter Soleng Skinstad till norska tidningen Dagbladet.
– Om det är någon som hoppas att hon ska göra comeback så är det nog Åge och gänget.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240106 Frida Karlsson of Sweden after women’s 15 km classic technique mass start during Tour de Ski on January 6, 2024 in Val di Fiemme. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0830

Åge Skinstad är VM-chefen för det kommande mästerskapet i Norge och pappa till skidexperten. Självklart hade en Johaug på startfältet ökat intresset lavinartat.
– Vi har många bra åkare, både norska och utländska, men det råder ingen tvekan om att det hade varit otroligt kul med en comeback, erkänner chefen för skid-VM till tidningen.
– Som jag förstår det har hon tränat bra, men Therese har genomfört lite mindre mängd än när hon var aktiv. Marit Björgen visade att det går att komma tillbaka efter en förlossning. Samtidigt måste många saker stämma. Hon har ett eget företag och ett familjeliv, som måste förenas med en potentiell satsning. Det måste Therese klura ut tillsammans med sin familj. Jag tror att det kommer ett beslut ganska snart.

LÄS MER: Charlotte Kallas underbara besked – ikonen gör nu den mest oväntade comebacken: ”Jag längtar!”

Sonen Petter Soleng Skinstad kommer nu med nya uppgifter om Johaugs form som skrämmer alla konkurrenter.
– Så fort som Therese har åkt skidor de gånger jag har mött henne på träning vid sjön Sjusjöen, så är i alla fall formen fin. Och jag vet att hon gillar att hålla sig i form, oavsett om hon ska satsa eller inte. Fysiskt sett är hon i bra form. Jag vet inga exakta detaljer om hon kommer att satsa eller inte, så det blir bara spekulationer från min sida. Men jag anser att det är Norges sämst bevarade hemlighet att hon starkt överväger att göra comeback, säger skidexperten till Dagbladet och får frågan om hon skulle kunna hävda sig i världseliten fortfarande.
– Det blir inte mer krävande nu än tidigare. Men att hävda sig i eliten kräver vansinnigt bra träning och jättetuffa prioriteringar. Om hon är villig att göra jobbet finns det inget som talar för att hon inte kan slåss om VM-guld redan i Trondheim 2025.

Vad tycker du om comeback för Therese Johaug? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev