Charlotte Kallas underbara besked – ikonen gör nu den mest oväntade comebacken: ”Jag längtar!”

Charlotte Kallas underbara besked – ikonen gör nu den mest oväntade comebacken: ”Jag längtar!”

En av Sveriges största vinteridrottare någonsin gör comeback.
Charlotte Kalla kommer att tävla – redan i vår.
– Jag längtar så, avslöjar ikonen i podden ”Vinterpasset”.

Två år har gått sedan Charlotte Kalla, en av Sveriges främsta skidåkare genom tiderna, meddelade att karriären var över. Kalla hade kämpat med resultatet i ett par år, men kunde ändå se tillbaka på en karriär som få i skidhistorien kan toppa.

Kallas glädjebesked

Totalt blev det hela tre VM-guld och sanslösa nio(!) OS-medaljer för Kalla, som går till historien som en av Sveriges riktigt stora vinteridrottare. Sedan avskedet från skidorna har Kalla blivit mamma, men under vintern har hon, på sociala medier, lagt ut flera bilder när hon varit i skidspåren. Och hon har, i podden ”VInterpasset”‚ hintat om en eventuell återkomst.

Charlotte Kalla, skidor
220327 Charlotte Kalla jublar efter vinsten i damernas stafett under dag 5 av SM-veckan den 27 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0357

Och i dagens avsnitt av podcasten, som hon har tillsammans med Hanna och Elvira Öberg, och Jonna Sundling, avslöjar hon att nummerlappen åker på – redan den 1 mars.

– Det är ju faktiskt så att nummerlappen kommer att få åka på den här säsongen, säger Charlotte Kalla.

“Jag längtar så”

Den stora comebacken blir under Vasaloppsveckan, då hon kommer köra den första stafettsträckan över 24 kilometer för sitt lag.

– Det är första gången. Jag har aldrig åkt ett lopp under Vasaloppsveckan så det är premiär att få känna på stämningen och jag längtar så, säger Kalla.

Charlotte Kalla, skidor
191026 Charlotte Kalla poserar för ett porträtt under en pressträff med Sveriges skidlandslag den 26 oktober 2019 i Val Senales. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Kalla är inte direkt ensam profil i sitt lag. Där deltar även de förre detta alpinåkarna Hans Olsson och Maria Pietilä-Holmner, samt OS-guldmedaljören i puckelpist Walter Wallberg, samt freeskistjärnan Jesper Tjäder. Charlotte Kalla slår dock tillbaka alla eventuella hopp om en ”riktig” comeback.

– Jag är helmotionär, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev