Nya planen för Charlotte Kalla – efter avslutade skidkarriären: ”Vore häftigt om det blev så”

Charlotte Kalla tävlar vidare minst en säsong till.
Nu lanseras en helt ny plan för henne – efter skidkarriären.
– Det vore jättehäftigt om det blev så, säger Piteå Elits sportchef Joakim Abrahamsson till lokaltidningen NSD. 

Efter att säsongen tog slut blev den stora frågan högaktuell. Var det här Charlotte Kallas sista säsong i karriären?

Kallas framtid

Svenska skidstjärnan tog några veckor för att fundera över sin framtid och kom sedan med det definitiva beskedet. 33-åringen fortsätter ytterligare en säsong för att satsa mot vinter-OS 2022 i Peking.
– Jag har börjat summera säsongen och den starkaste känslan är glädjen till skidåkning som funnits hos mig under både tränings och tävlingsåret. Det gör beslutet enkelt att satsa vidare mot OS 2022, sa Kalla i ett pressmeddelande.

Charlotte Kalla, skidor
210411 Charlotte Kalla efter damernas 30 km fristil under SM den 11 april 2021 i Kalix. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0040

Det är dock osäkert om det bara handlar om en säsong till eller fler. Därefter är det ännu mer frågetecken kring vad en av Sveriges främsta skidåkare genom tiderna ska hitta på efter karriären.

”Vore häftigt”

Kalla har själv inte börjat fundera på det än. Men nu lanseras ett intressant alternativ för den svenska skidstjärnan.

Charlotte Kalla, skidor
191228 Ebba Andersson and Charlotte Kalla of Sweden celebrate after the women’s 10 km free technique mass start during Tour de Ski on December 28, 2019 in Lenzerheide. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Hennes klubb Piteå Elit ser gärna att Kalla stannar kvar inom klubben i en ledarroll.
– När någon aviserar att de slutat så ser man gärna de i någon form kan hjälpa till och finnas med i föreningen. Det vore jättehäftigt om det blev så den dagen det är dags för henne att avrunda karriären, säger Piteå Elits sportchef Joakim Abrahamsson till lokaltidningen NSD.
– Hon har ju ett jättelångt samarbete med klubben och trivs otroligt bra i föreningen. Nu har hon ju fullt fokus på OS-året, sen får vi se hur hon tänkt efter det men hon är supertaggad inför att ta sig an den kommande säsong.

Charlotte Kalla har tillhört skidklubben Piteå Elit ända sedan 2012, innan dess var det IFK Tärendö som gällde. Under åren hos Piteå Elit har svenskan vunnit hela 23 SM-guld för klubben.

Visst är Charlotte Kalla en av våra största skidåkare genom tiderna? Dela artikeln om du håller med!

LÄS MER: Svenska landslagsåkaren öppnar nu upp om mardrömmen – efter VM-missen: ”En katastrof!”

Få våra nyhetsbrev!