Nya beskedet om supertalangen Frida Karlsson – inför skid-VM: ”Då ska hon vara där”

Frida Karlsson tog hem JVM-guld i Lahtis under tisdagen.
Och samtidigt är hon med och konkurrerar om en plats till VM i Seefeld.
Landslagschefen Rikard Grip öppnar nu för att supertalangen kan ta en plats.

Skid-VM i Seefeld kommer allt närmare. Den 19 februari inleds mästerskapen i Österrike och inför spelen har flera svenska åkare visat toppform.

JVM-guld till Frida Karlsson

Stina Nilsson, som just nu är skadad, har dominerat i sprintspåren samtidigt som Ebba Andersson och Charlotte Kalla stått för fina insatser i framför allt distansloppen.

Frida Karlsson. Foto: Vegard Wivestad Grott/Bildbyrån

Men bakom de svenska världsstjärnorna har Sverige ett flertal talanger som väntar på sin stora chans på seniornivå.

En av dem är Frida Karlsson, som precis blivit nybliven guldmedaljör på JVM. Tidigare i dag krossade hon allt motstånd i loppet över fem kilometer och fortsätter imponera.

Öppnar för VM

Landslagschefen Rikard Grip har ett tufft jobb framför sig att ta ut den svenska truppen.

Konkurrensen är hård, men Grip säger att det absolut finns en möjlighet att 19-åringen får chansen att delta i sitt första senior-VM.
– Vi har inte talat om senior-VM i dagsläget. Jag har pratat med henne vid några tillfällen under säsongen mer i syftet att följa upp att vi har sett vad hon har gjort och att hon har presterat bra. Och lite om det resonemang vi haft sedan i höstas, säger Rikard Grip till Sportbladet och fortsätter:
– Vi har inte haft något resonemang om att VM är aktuellt, mer än det jag säger till dig nu att vi ska ha de individer som åker fortast och är hon en av dem ska hon vara där.

Rikard Grip. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

De svenska damerna har visat stor klass framför allt på sprintsidan, vilket gör att Karlsson har störst chans att ta en plats för distansloppen på VM.

En som gjort resan som junior till skid-VM är Ebba Andersson. Den svenska stjärnan fick en plats till VM 2017 efter ett succéartat JVM. Då var hon med och tog en stafettmedalj.

Hyllas av Ebba Andersson

Ebba tror själv att Frida Karlsson kan göra samma resa.
– Det finns många likheter om man tänker på den resa jag fick göra och den resa som hon kanske är på väg att göra. Hon har absolut möjlighet till det. Sen vill inte jag sitta här och bidra till att åka på den press hon känner att hon har på sig själv, men jag tror absolut att hon har kapacitet att klara av det, sa Andersson till Sportbladet i helgen.

Dela artikeln för att hylla supertalangen Frida Karlsson!

LÄS MER: GULDSUCCÈN: Frida Karlsson vinner JVM-guld – efter jätteuppvisning

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat