Nu tokhyllas Super-Sebbe i Norge – efter bojkotten: ”Den ENDA modiga i Norden”

Sebastian Samuelsson bojkottar världscupavslutningen i Ryssland.
Nu hyllas svenske OS-guldhjälten stort i Norge.
”Den enda modiga åkaren i Norden”, skriver norska tidningen Dagbladets krönikör Esten O. Säther.

Beslutet att bojkotta världscupavslutningen i ryska Tiumen har väckt storuppståndelse. Skidskytten Sebastian Samuelsson har hyllats i hela Sverige men blivit dödshotad i Ryssland.

Nu tokhyllas svenske OS-guldhjältens modiga beslut även i Norge. Norska tidningen Dagbladets krönikör Esten O. Säther älskar hur svensken sätter ned foten mot den systematiska dopingen i Ryssland.

”Han är en ung jävel”

Norrmannen gillar det verkligen skarpt.
”Han är en ung jävel, men han är i vart fall vuxen nog att förstå att idrotten han håller på med inte skulle må bra om dopingkulturen lever vidare”, skriver Säther i en krönika hos Dagbladet.
”Kampen mot doping är förlorad om Sebastian Samuelsson förblir den enda modiga från den norsk/svenska skidskyttemiljön”.

”Rutten rysk dopingkultur”

Sedan går norske krönikören till rejält angrepp mot att de norska skidskyttestjärnorna bara duckar för den viktiga frågan om att bojkotta tävlingen i Ryssland.
”Så enkla och omogna går det inte att vara som vuxna män och kvinnor. Oavsett svaret får själva handlingen en konsekvens. Drar de norska skidskyttarna till Tiumen om knappt två veckor blir det faktiskt svårt för omvärlden att ha någon medkänsla ästa gång det är en dopad åkare som drar iväg med förstapriset i deras idrott”, skriver Säther.
”Landslagstränarna vill egentligen inte åka och tävla i Ryssland, men nu vill de mest undgå en konflikt med de åkare som tycker att en resultatlista i världscupfinalen är viktigare än att ändra på en rutten rysk dopingkultur”.

Dela artikeln för att hylla modiga Sebastian Samuelsson!

LÄS MER: Svenske skidprofilens stenhårda attack mot norrmännen: ”De pissar på dom – grisar!”

Svenske OS-hjälten dödshotad – efter utspelet om Ryssland: ”Då ska de döda mig”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);