Nu avslöjar Frida Karlsson hemligheten – efter alla frågor och rykten: ”Mer nyfikna än vad jag trodde”

Hemlighetsmakeriet har varit stort.
Men nu avslöjar Frida Karlsson sanningen efter alla frågor och rykten.
– Det visade sig att omvärlden var mer intresserad och nyfiken än vad jag trodde, säger hon till Allehanda.

Under hela fem år hade Ebba Andersson rekordet i klassiska konditionstestet ”Hallstatestet”. Sedan tog Frida Karlsson sig an den tuffa banan på 1 800 meter och en stigning på 210 höjdmeter.

Fridas rekord

Frida slog nytt rekord och krossade landslagskompisens tidigare notering. Men den nya rekordtiden blev aldrig offentlig och hölls som en hemlighet.

Frida Karlsson, skidor
200605 Frida Karlsson poserar för ett porträtt den 5 juni 2020 i Östersund. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Det enda vi fick veta var att det var en riktig supertid och bra mycket bättre än Ebbas tidigare rekord på 8 minuter och 56 sekunder. Hemlighetsmakeriet var stort och en hel del frågor och rykten väcktes om Karlssons nya rekord i Hallstatestet.

Avslöjar sanningen

Nu väljer 20-åringen att avslöja sanningen om rekordtiden. Hon offentliggör sin tid på otroliga 8 minuter och 36 sekunder.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden after finishing to win the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Hela 20 sekunder snabbare än Anderssons tidigare rekordnotering som varade i fem långa år.
– Det visade sig efteråt att omvärlden var mer intresserad och nyfiken än vad jag trodde, säger hon till Allehanda.

”Det känns stort”

Svenska skidstjärnan känner en stor stolthet över att vara den nya rekordhållaren.
– I och med att jag är uppvuxen i Sollefteå känns det extra stort att vara rekordhållare. Det här testet har jag ju hört talas om sedan jag var liten, säger Karlsson till Allehanda.
– I skidåkning finns det ju inte så många rekord att sträva efter och det här var också en bra värdemätare och ett kvitto på att jag är på rätt väg i min träning.

I helgen sprang Ebba Andersson Hallstabanan igen och slog nytt tävlingsrekord när hon sprang i mål på tiden 9.01. En bra bit från Fridas imponerade rekordnotering på 8.36.
– Det var en av mina bättre tider och nån gång i framtiden kommer jag lyckas sätta nytt personligt rekord även här, sa Ebba i en Facebook-video av Sockertoppen IF.

LÄS MER: Ebba Anderssons jättekross av rekordet i klassikern – tar revansch efter Frida Karlssons rekord

Få våra nyhetsbrev!