Ebba Anderssons jättekross av rekordet i klassikern – tar revansch efter Frida Karlssons rekord

Ebba Andersson är i superform.
På lördagen krossade svenskan tävlingsrekordet i klassiska Hallstabacken.
– Det var en av mina bättre tider, säger 23-åringen efter 9.01.

För några veckor sedan slog Frida Karlsson nytt rekord i klassiska Hallstatestet. Efter fem långa år fick Ebba Andersson släppa sitt rekord till landslagskompisen.

Ebbas nya rekord

Men nu har Ebba slagit till igen. På lördagen krossade 23-åringen tävlingsrekordet i Hallstabacken med över en minuts marginal.

Ebba Andersson, skidor
Ebba Andersson. FOTO: Facebook.

Andersson vann loppet ”Från botten till sockertoppen” på nya rekordtiden 9.01. Det tidigare tävlingsrekordet sattes 2019 av Anna Hedström på 10.05.
– Jag är nöjd med dagens insats. Det var ett tag sen jag sprang här men jag tycker att lyckades hålla jämna steg. Det var en av mina bättre tider och nån gång i framtiden kommer jag lyckas sätta nytt personligt rekord även här, säger Ebba i en video på Sockertoppen IF:s Facebook-sida.

Ebba jagar Frida

Det personliga rekordet som skidstjärnan syftar på är rekordtiden som Frida Karlsson fortfarande innehar på den 1 800 meter långa banan uppför Hallstaberget i Sollefteå. Även om den tiden fortsatt hålls hemlig så jagar Ebba Andersson, men hon kan nu nöja sig med att inneha tävlingsrekordet i alla fall.

Ebba Andersson, skidor
200306 Ebba Andersson of Sweden poses for a portrait during a press event ahead of the FIS Cross-Country World Cup on March 6, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

På herrsidan vann Fredrik Lindström loppet ”Från botten till sockertoppen”. Den förre landslagsskidskytten sprang i mål på tiden 8.47.
– Det här var den bästa tiden jag nånsin sprungit på så det måste jag va nöjd med. Det är en tuff utmaning, oavsett hur tränad man är, och även om jag känner igen banan från skidgymnasiet så blev jag ändå överraskad över hur tufft det blir mot slutet, säger Lindström i en video på Facebook.

LÄS MER: Tydliga kravet på svenska skidstjärnorna: ”Måste klara av det”

Få våra nyhetsbrev!