Norska varningen till Charlotte Kalla och svenskorna – efter Johaugs comeback

Therese Johaug är officiellt tillbaka i norska landslaget.
Då kommer varningen till Charlotte Kalla och svenskorna.
– Ni kommer att få ett helvete, säger TV2-experten Ernst Lersveen.

18 månaders väntan är över. I dag gjorde Therese Johaug officiell comeback genom att bli uttagen i det norska skidlandslaget igen.

Efter att ha missat VM i Lahtis 2017, OS i Pyeongchang 2018 och nästan två fulla säsonger av världscupen så laddar nu norskan för fullt inför sin stora comebacksäsong efter sommaren. Där VM i Seefeld är det stora målet.

Lekstuga för Johaug

Förväntningarna är enorma på Johaug som ryktas vara i toppslag och hållit sin kropp i hårdtrim under de avstängda månaderna. Och med tanke på att Marit Björgen lagt ned karriären så kan det bli en superduell mellan Johaug och Charlotte Kalla nästa säsong.

Men om man frågar norrmännen så väntas det bli lekstuga för Johaug.
– Jag har sagt det lite på skoj, men jag menar det. Hon kommer att leka med dem, hon kommer att leka med sina motståndare, säger norska TV2-experten Ernst Lersveen till Nettavisen.

”Finns bara en sak att göra”

Norska experten menar att Johaug visade redan i Falun-VM 2015 att hon är så mycket bättre än svenskorna Kalla och Stina Nilsson samt resten av världseliten i Krista Pärmäkoski, Heidi Weng m.fl.
– De som var så duktiga och lyckosamma att de vann i Lahtis och Sydkorea, de ska vara glada. För det kommer inte att bli så lätt nu, de kommer att få ett helvete, säger Lersveen till den norska tidningen.

Det enda rådet han har till svenska skiddamerna inför nya säsongen är följande:
– Det finns bara en sak att göra. Träna! Använd tiden väl, för det kommer att bli jobbigt, säger Ernst Lersveen till Nettavisen.

Dela artikeln om du längtar till duellen mellan Kalla och Johaug nästa säsong!

LÄS MER: Therese Johaugs hälsning till Charlotte Kalla – efter att dopingavstängningen tagit slut

Charlotte Kallas härliga bonus – efter återkomsten till svenska landslaget: ”Jätteglad”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);