Norska varningen efter storkaoset: Charlotte Kalla och Stina Nilsson kommer drabbas

.

Sex månader av totalt kaos i skid-Sverige.
Nu kommer varningen från ärkerivalen Norge.
– Det är uppenbart att det här kommer att påverka svenskar åkarna, säger krönikören Birger Löfaldli till SportExpressen.

Ända sedan i mars har det varit fullständig oreda i svenska skidlandslaget. Landslagschefen Rikard Grip fick lämna, längdchefen Johan Sares lämnade, vallachefen Urban Nilsson slutade och sedan sparkade förbundet nytillsatte landslagschefen Jonas Peterson.

Norge om kaoset i Sverige

Sex månader av stort kaos i skid-Sverige och fortfarande står längdlandslaget utan landslagschef med mindre än två månader kvar till säsongspremiären. Självklart har värsta rivalen Norge följt utvecklingen mycket noga – och våra grannar är förbluffade.

Charlotte Kalla, skidor
190509 Charlotte Kalla under en presskonferens anordnad av svenska skidförbundet den 9 maj 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135990

Norrmännen kan verkligen inte förstå vad som händer i skid-Sverige just nu.
– Det är väldigt speciellt. Man hade annars kunnat tro att det borde vara harmoni i Sverige efter förra succévintern och med så många supertalanger på väg upp, säger Öyvind Godö, skidreporter på Dagbladet, till SportExpressen.

Norska varningen till Kalla

Norska krönikören Birger Löfaldli på Adresseavisen håller med och ställer sig kritisk till Sverige långsiktiga plan för skidlandslaget.
– Jag är överraskad över allt strul runt det svenska laget. Från min synvinkel funderar jag över den grundläggande riktningen inom svensk längdåkning; Vad vill de, och vilken strategi följer de när det blir så många som ska ersättas på så kort tid?, säger han till kvällstidningen.

Stina Nilsson, skidor
190509 Stina Nilsson under en presskonferens anordnad av svenska skidförbundet den 9 maj 2019 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135990

29 november drar skidsäsongen igång igen med säsongspremiär i finska Ruka och nu kommer norska varningen efter kaoset i Sverige. Där norrmännen absolut tror att det här kan påverka svenska landslagsåkarna med storstjärnorna Charlotte Kalla och Stina Nilsson i spetsen.
– För mig är det uppenbart att det här påverkar de svenska åkarna i form av energiläckage. Och därmed blir det svårare att fokusera på det enda som verkligen gäller: Att bli bästa möjliga längdåkare, säger Adresseavisens krönikör Löfaldli.

LÄS MER: Frida Karlsson chockad av storbråket – som skakar om skid-Sverige: ”Vet inte om det är sant…”

Charlotte Kalla förvånad över svenska succésiffrorna – som sätter skräck i skid-Norge: ”Nyp mig i armen!”