Norska superstjärnans stora ilska – efter nya guldmissen i VM: ”Bidrar inte med ett skit!”

Fortsatt tungt för Johannes Thingnes Bö.
Efter ännu en guldmiss gick norrmannen till attack – mot sig själv.
– Jag bidrar inte med ett skit!, säger han.

Johannes Thingnes Bö är skidskyttevärldens stora gigant, och har under vintern, i vanlig ordning, varit stundtals överlägsen i världscupen. Men under VM har det inte alls gått lika bra.

Ny guldmiss

Norrmannen har gått in som guldfavorit i varje distans han tävlat i, men har hittills bara lyckats ta en individuell medalj, då han tog brons i jaktstarten. Utöver det så har det blivit flopp i allting förutom mixedstafetten, där Bö körde en av sträckorna för det Norge som vann guld i premiären.

210218 Johannes Thingnes Bø of Norway during zeroing ahead of the Single Mixed Relay during the IBU Biathlon World Championships on February 18, 2021 in Pokljuka.

Men trots den svaga formen så fick Bö chansen att köra singelmixedstafetten med gulddrottningen Tiril Eckhoff – detta alltså trots att Norge under onsdagen hade en VM-guldvinnare i form av Sturla Holm Laegreid. Och kanske fick Norge ångra sitt val.

Sågar sig själv

Norge blev visserligen tvåa i tävlingen, men missade guldet mycket på grund av Bös svaga skytte. I spåret var Norge i vanlig ordning betydligt snabbare än samtliga – den här gången 20 sekunder före tvåan Frankrike – men fick ändå se sig besegrade av just Frankrike. Bö hade totalt sju bom på fyra skytten, och sågade sig själv ordentligt efteråt.

– Jag känner inte att jag bidrar med ett skit. Tiril måste gå in och ta igen det som jag tappar. Jag var långt över par, det är inte bra nog, säger Bö till TV2 efteråt.

210218 Tiril Eckhoff and Johannes Thingnes Bø of Norway pose for a picture with their silver medals after the Single Mixed Relay during the IBU Biathlon World Championships on February 18, 2021 in Pokljuka.

Tiril Eckhoff var i ledning när hon lämnade det sista skyttet, men fick se sig omspurtad av Frankrikes Julia Simon på upploppet.

– Det var ett tufft lopp. Jag var trött och kom ingenstans i slutet. Jag var lite besviken över det, men bortsett från slutet är jag jättenöjd, säger hon.

LÄS MER: Svenska, klockrena passningen till rivalen – efter jättekritiken mot Hanna Öberg: ”Det var kul att se!”

Få våra nyhetsbrev!