Norska storstjärnans varning till Stina Nilsson – efter bytet till skidskytte: "Jag är glad att…"

Norska storstjärnans varning till Stina Nilsson – efter bytet till skidskytte: ”Jag är glad att…”

Stina Nilsson ska börja tävla i skidskytte.
Då kommer norska storstjärnan Johannes Thingnes Bö med en varning.
Att svenskan inte alls ska lyssna på demontränaren Wolfgang Pichler…

För drygt en vecka sedan slog Stina Nilssons ord ned som en bomb. Hon hade bestämt sig för att lämna längdskidor och istället gå över till skidskytte.

Nilsson byter sport

Sedan dess har många hyllat svenskans stora mod att byta sport vid 26 års ålder. Men en del har också varnat Nilsson för att det kan bli mycket svårare än vad hon tror att lära sig skjuta med gevär.

Stina Nilsson, skidskytte
191227 Stina Nilsson of Sweden during a press event ahead of Tour de Ski on December 27, 2019 in Lenzerheide. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Nu kommer nästa röst inom skidskyttevärlden. Då en av världens absolut bästa skidskyttar just nu hyllar Stina och välkomnar henne till sporten.

Norska varningen

Norska storstjärnan Johannes Thingnes Bö tror att svenskan kommer att lyckas i nya sporten.
– Jag tror det kan gå jättebra. Stina har uppnått otroligt mycket och behöver ny motivation. Hon är inte en utövare som byter från längdskidor till skidskytte för att hon inte var bäst. Nilsson var bäst i sin sport och har nu lust att testa något nytt. Det är en bra utgångspunkt och det ska bli otroligt spännande att följa, säger han till VG.

Johannes Thingnes Bö, skidskytte
200223 Johannes Thingnes Bø of Norway celebrate with his gold medal at the podium after the men’s 15 km mass start during the IBU Biathlon World Championships on February 23, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88124

Men norrmannen har också ett råd till Nilsson. Eller snarare en varning: Nämligen att inte lyssna på Wolfgang Pichler.

Demontränaren sa i förra veckan att Stina Nilsson behöver träna sitt skytte 2-3 timmar om dagen för att kunna bli riktigt bra på det.
– För att uttrycka det så är jag glad att jag inte har Pichler som tränare. Jag hade aldrig klarat av att skjutträna 2-3 timmar om dagen. Då hade jag blivit uttråkad för länge sedan, säger Bö till norska tidningen.

LÄS MER: Jätteilskan inom skidlandslaget – efter nya uppgifter om tunga avhopp: ”Det är upprörande”