Norska stjärnan i tårar – bröt ihop efter Hanna Öbergs VM-silver: ”Det är väldigt jobbigt”

Hon var den stora medaljdrottningen förra året.
Efter en tung start på årets VM bröt Marte Olsbu Röiseland ihop.
– Det går emot mig och det är väldigt jobbigt, säger hon.

Årets mästerskap hade inför tisdagens distanslopp bara handlat om norskan Tiril Eckhoff. Storstjärnan körde en av sträckorna när Norge tog guld i mixedstafett – och var sedan överlägsen under helgen då hon vann både sprinten och jaktstarten. Samtidigt så har Marte Olsbu Röiseland haft en mardrömsstart på mästerskapet.

Bröt ihop efteråt

Förra året var hon den stora medaljdrottningen då hon vann hela sju(!) medaljer i VM, men i år så har hon som bäst en sjätteplats att visa upp under mästerskapet, det i sprinten. Under tisdagens distanslopp, där Hanna Öberg tog silver och landsmaninnan Ingrid Tandrevold kom trea, så blev Röiseland bara 20:e bästa åkare.

210213 Marte Olsbu Røiseland of Norway during zeroing ahead of the Women’s 7,5 km Sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 13, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Efteråt, i en intervju med NRK, så bröt hon ihop i tårar.

– Det här är tydligen inte mitt mästerskap. Det har gått emot mig, och det är väldigt jobbigt. Det är en sak om det händer en eller två gånger, men när det sker om och om igen känns det bara hopplöst, säger hon till NRK.

”Förstör för mig själv”

Röiseland har dock varit nära topplaceringar i flera tävlingar under VM, men har haft problemet med psyket under det sista skyttet.

– Jag förstör för mig själv på sista stå. Det är lite ovant att vara så dåligt på stående skytte, det brukar vara min styrka. Det är väldigt tråkigt. Ju mer det händer desto mer påverkar det mig, säger hon till SVT.

210213 Marte Olsbu Røiseland of Norway competes in Women’s 7,5 km Sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 13, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Röiseland stöttas nu stort i Norge och av sina lagkamrater, bland annat av giganten Tiril Eckhoff.

– Jag tycker först och främst synd om henne. Under förra mästerskapet hade hon ett flyt som var nästan läskigt. Sedan kommer hon till detta mästerskap med gul väst och ska försvara VM-gulden från ifjol. Hon får en dålig start och då är det klart att det händer något med självförtroendet, säger hon.

LÄS MER: Storstjärnans oväntade utspel efter Hanna Öbergs VM-silver – och svenska svaret: ”Hon har fel”

Få våra nyhetsbrev!