Norska skidstjärnans nya besked om karriären: "Jag har inte varit mig själv"

Norska skidstjärnans nya besked om karriären: ”Jag har inte varit mig själv”

Norska skidåkaren Helene Marie Fossesholm meddelade nyligen att hon pausar tävlandet. På en presskonferens berättar nu 22-åringen att hon mår bättre, men att hon inte räknar med att tävla på ett bra tag.

Hon utesluter Tour de Ski vid årsskiftet, men räknar i alla fall med att tävla innan säsongen är över.
– En period var det väldigt lite träning. Jag var lite nedstämd och inte helt mig själv. Det var lite konstigt att uppleva under en tid. Jag har tagit mig upp lite ur den Marianergraven och siktar på att njuta på skidorna och ha det bra. Så får skidloppen komma när det är tid för det, säger Helene Marie Fossesholm på en presskonferens.

Artikeln fortsätter nedanför.

Fossesholm säger att hon har fått bra hjälp när det har känts tungt mentalt. Norskan säger också att det pirrade i benen när hon såg landslagskollegorna tävla i Beitostølen den gångna helgen, men att hon känner sig trygg i beslutet att låta tävlandet ligga på is tills vidare.
– Just nu tänker jag så lite som möjligt på framtiden och tar en dag och en vecka i taget. Jag ska inte kasta mig ut i skidlopp för tidigt, för det tror jag inte är den rätta medicinen.