Norska legendarens mäktiga hyllning till Frida Karlsson – och häftiga domen om framtiden: ”Kommer bli bäst!”

Frida Karlsson har redan hunnit göra stor succé.
Då slår den legendariska skidskytten Tarjei Bö fast:

– Hon kommer bli världens bästa skidåkare.

Frida Karlsson fick ett enormt genombrott under VM i Seefeld för snart två år sedan. Innan mästerskapet var det få som hade stenkoll på vilken enorm potential hon besitter – men efter att ha tagit flera medaljer var det ingen i vintersportsvärlden som kunde missa henne.

Otroliga succén

Förhoppningarna på svenskan inför den förra säsongen var således, av naturliga skäl, enorma – men det blev ett stort misslyckande. Säsongen inleddes som vanligt med premiärhelg i Ruka, men det blev en mardröm för Karlsson, som var långt efter och åkte i mål i tårar. Och kort därefter kom nästa smäll.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden after finishing to win the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Karlsson fick avslag i ett hälsotest, efter att ha haft för stor obalans sett till träning och kost, och fick tävlingsstopp från landslaget, vilket betydde att det knappt blev några tävlingar alls under vintern. Mot slutet av säsongen var dock Karlsson tillbaka, och hon visade direkt att hon fortfarande är att räkna med då hon vann klassiska Holmenkollens tremil före självaste Therese Johaug.

Helmäktiga hyllningen

Till nästa säsong, som bland annat innehåller VM på nytt, så är förhoppningarna på Karlsson stora, och det råder inga tvivel om att hennes framfart inte gått obemärkt förbi även i Norge. I tv-programmet ”Sverige mot Norge”, som sänds i TV4 i vinter, så kommer nämligen den norska skidskyttelegendaren Tarjei Bö med en makalös hyllning till svenskan.

200215 Tarjei Bø of Norway during the zeroing ahead of men’s 10 km sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 15, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Där han menar att Karlsson har potential att bli allra bäst.

– Jag är extremt imponerad av Frida. Jag trodde att hon bara var en uthållighetsmaskin som alla andra, men hon är också extremt stark. Hon kommer bli världens bästa skidåkare. Och då är det kul att ha lärt känna henne, säger Bö i programmet, enligt VG.

Frida Karlsson, som är känd för sin ödmjukhet, svarar dock försiktigt:

– Jag är ingen supermänniska, säger hon kort och gott.

LÄS MER: Zlatans tydliga uppmaning till befolkningen under coronapandemin: ”Följ reglerna, utmana inte viruset”

Få våra nyhetsbrev!