Zlatans tydliga uppmaning till befolkningen under coronapandemin: ”Följ reglerna, utmana inte viruset”

Spridningen av coronaviruset ökar runt om i världen.
Nu skicka Zlatan Ibrahimovic en tydlig uppmaning under pandemin.
– Du är inte Zlatan, utmana inte viruset, säger han på Instagram.

Senaste tiden har flera fotbollsstjärnor insjuknat i Covid-19. Däribland har storstjärnorna Cristiano Ronaldo och Zlatan Ibrahimovic drabbats.

Zlatans målform

Sjukdomsfallen har tvingat spelarna att stå över flera viktiga matcher under inledningen av säsongen. För Zlatans del innebar det fyra missade matcher med Milan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201026 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A football match between Milan and Roma on October 26, 2020 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Sedan dess har han kommit tillbaka hungrigare än någonsin och fullkomligen öst in mål för de rödsvarta. ”Ibra” gjorde dubbla mål i comebackmatchen mot ärkerivalen Inter och sedan dubbla mål igen i helgens möte med Roma.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Ibras uppmaning

Men samtidigt som spridningen av coronaviruset ökar runt om i världen och framförallt Italien så kommer nu svensken med en tydlig uppmaning till befolkningen. 39-åringen, som leder skytteligan i Serie A på sex fullträffar, uppmanar alla italienare att ta viruset på största allvar.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
Zlatan Ibrahimovic. FOTO: Instagram.

Zlatan har i samarbete med de lokala myndigheterna publicerat en video på Instagram där han står och blickar ut över Milano.
– Viruset utmanade mig och jag vann. Men du är inte Zlatan, utmana inte viruset, säger han i videon på Instagram.
– Använd huvudet och respektera reglerna. Social distansering och munskydd – alltid. Vi kommer att vinna.

Sedan avslutas videon av att Ibrahimovic drar på sig ett munskydd och tittar rakt in i kameran. Med en tydlig blick att man ska lyssna på honom.

Se videon:

LÄS MER: Nya drömbeskedet om Zlatan Ibrahimovic efter stora succén – som får varenda Milan-supporter att jubla

Få våra nyhetsbrev!