Norska jättehyllningen till Frida Karlsson – efter stjärnans kaxiga utspel: ”Jag älskar det! Vi behöver…”

Therese Johaug har lagt av.
Då gav Frida Karlsson ett kaxigt utspel inför framtiden – som nu hyllas i Norge.
– Jag älskar det, säger längdexperten Petter Skinstad.

Therese Johaug meddelade för lite mer än en månad sedan att hon lägger av. Norskan har varit hela världens bästa längdåkare de senaste åren, och nu är frågan vem som ska ta över stafettpinnen.

Fridas kaxiga framtidsdom

Och frågar man svenska Frida Karlsson slår hon gärna ett slag för sig själv. Tidigare i veckan menade svenskan att hon tror att det blir hon själv som blir Johaugs arvtagare.

– Jag måste slå ett slag för mig själv då, jag måste ha tro på mig själv. Det är häftigt att jag var en av de enda som gav Therese (Johaug) en ordentlig kamp den här säsongen, sa hon till SVT Sport.

220212 Frida Karlsson of Sweden with her bronze medal at the medal ceremony for women’s cross-country skiing 4×5 km relay during day 8 of the 2022 Winter Olympics on February 12, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Den här säsongen har däremot varit en tung sådan för Frida Karlsson. Hon inledde starkt, men framåt mot årsskiftet av OS fick svenskan inte mycket att stämma och lämnade Peking utan någon individuell medalj. Trots det menar 22-åringen att det här var hennes bästa säsong genom karriären.

– Det är många som kommer fram till mig och bara ”åh, vad tråkigt med den här säsongen”. Och jag bara ”shit, det här är min bästa säsong någonsin liksom.” Jag har aldrig åkt skidor såhär fort, någonsin, säger Karlsson.

”Vi behöver…”

Frida Karlssons kaxiga framtidsdom har nu nått Norge – som älskar den starka tro svenskan har på sig själv.

– Vi behöver absolut de här profilerna inom längdskidåkningen, och jag älskar att höra att Frida Karlsson har ett så stort självförtroende, säger längdexperten Petter Skinstad till norska Nettavisen.

211229 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after the women’s 10 km individual during Tour de Ski on December 29, 2021 in Lenzerheide. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Experten får frågan om hennes utspel förvånar honom med tanke på Frida Karlsson sämre säsong.

– Den stora utmaningen för Frida Karlsson är Frida Karlsson. Hon är beroende av att göra rätt, både vad gäller träning och vila. Får hon det rätt har hon en kapacitet som är väldigt bra, säger han.

LÄS MER: Marit Björgens definitiva besked – en av skidornas allra största avslutar nu karriären

Få våra nyhetsbrev!