Norska jättehånet mot Sverige – slår tillbaka efter Sebastian Samuelssons ilska: ”Hem och träna!”

Norska jättehånet mot Sverige – slår tillbaka efter Sebastian Samuelssons ilska: ”Hem och träna!”

Sverige har fått nog av att höra den norska nationalsången.
Till det har nu skidskytte-experten Ola Lunde bara en sak att säga:

– Hem och träna!

Sverige fick visserligen ett brons i den inledande mixedstafetten i VM, men därefter har det varit dystert. Och särskilt på herrsidan. Där har Norge dominerat fullständigt, och i de två individuella tävlingarna som varit hittills så har det varit Norge som etta, tvåa och trea båda gångerna.

Samuelssons ilska

I den senaste tävlingen, jaktstarten, blev det dessutom hela fem norrmän i topp, innan Sebastian Samuelsson åkte in i mål som sexa. Och nu har just Samuelsson tröttnat på att höra den norska nationalsången. Samuelsson var på medaljceremonin trots sjätteplatsen, då sex åkare ska vara på plats, och fick då höra ”Ja, vi elsker” ännu en gång.

240211 Sturla Holm Lægreid of Norway, Johannes Thingnes Bø of Norway and Vetle Sjåstad Christiansen of Norway celebrate after men’s 12,5 km pursuit during the IBU Biathlon World Championships on February 11, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Och nu har han fått nog, och menar till och med att han satsar på att bli sämre(!) om han inte lyckas vinna nästa tävling.

– Jag har varit där (på ceremonin) två gånger nu. Och det har varit fullt av Norge där. Det känns som ett straff att stå där, faktiskt. Så nästa gång ska jag antingen vinna eller bli nummer sju, säger han till norska NRK.

Expertens stora hån

Sverige, och tränaren Johannes Lukas, menar dessutom att den norska dominansen är dålig för sporten. Men det håller inte NRK:s skidskytteexpert Ola Lunde med om. Han menar att det under tidigare år varit Ryssland och Tyskland som dominerat, och han har dessutom en uppmaning till Johannes Lukas och de svenska stjärnorna.

– Åk hem och träna!, säger han.

240210 Sebastian Samuelsson of Sweden during zeroing ahead of men’s 10 km sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 10, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Inte heller de norska utövarna ser på dominansen som något problematiskt.

– Jag hoppas att de andra blir förbannade och önskar att bli bättre. Det är inte vårt fel att vi är bra. Det är vårt jobb att vara det, säger Endre Strömsheim. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev