Norska jättehånet mot Sverige efter nya fiaskot i skidskytte-VM – avslöjar nu SMS:et innan(!) loppet: ”Det hjälpte inte…”

Norge har dominerat, Sverige har floppat totalt.
Nu avslöjas den hånfulla gesten – redan innan distansen.
– Det hjälpte inte det heller, säger Sturla Holm Laegreid.

Norges herrsida har varit fullständigt dominant under årets skidskytte-VM, men för Sverige har succén uteblivit. Det har inte blivit några individuella medaljer, och tidigare under mästerskapet har Sebastian Samuelsson berättat öppet om hur trött han är på att höra Norges nationalsång.

Jättehånet mot Sverige

På onsdagens distanslopp blev det ännu en stor besvikelse för Sverige. Samuelsson, det största medaljhoppet, sköt bort sig, och var aldrig nära medalj. Men Samuelsson fick en annan gåva av norrmännen, en rejält hånfull sådan.

Efter målgång hade de norska stjärnorna helt enkelt skickat blommor till Samuelsson och flera andra stjärnor.

– Sebbe var lite ledsen efter mycket ”Ja, vi elsker” (Norges nationalsång), och han var lite ledsen. Vi tänkte att några blommor kanske hjälper honom att bli på bättre humör, säger Endre Strömsheim till norska TV2.

“Det hjälpte inte…”

Men det var inte bara det som Norge gjorde. Man skickade dessutom ett sms med låttexten till Norges nationalsång till Samuelsson.

– Vi gjorde det så att han kan öva på låttexten, så han kan sjunga högre nästa gång han hör den på ceremonin, säger Sturla Holm Laegreid.

240214 Sebastian Samuelsson of Sweden after men’s 20 km individual during the IBU Biathlon World Championships on February 14, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

De hånfulla gesterna från Norge slutade inte där… Redan innan(!) onsdagens distanslopp hade en norsk stjärna skickat ett sms till Martin Ponsiluoma.

– Vetle (Sjåstad Christiansen) skickade ”Du gamla, du fria” till Ponsiluoma lite som inspiration till att ta medalj idag. Men det hjälpte ju inte det heller…, säger Laegreid.

Totalt ska Hanna och Elvira Öberg, och Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma alla fått blommor av det norska landslaget. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev