Norska(!) hyllningen till Stina Nilsson – efter fina bilderna från succéloppet

Sverige tog hem både första- och andraplatsen i helgens sprintstafett.
Segerbilderna på Stina Nilsson efter loppet hyllas nu stort i Norge.
”Det här är ett lag där man unnar varandra framgång”, skriver experten Petter Skinstad  i en krönika för TV2.

Det svenska damlandslaget hade en succéartad helg. I lördags tog Sverige, med Stina Nilsson som segrare, hem en trippel i sprinten.

Svensk sprintsuccé

När lagsprinten avgjordes på söndagen i tyska Dresden tog Sverige hem både första- och andraplatsen. Maja Dahlqvist och Stina Nilsson vann medan Jonna Sundling och Ida Ingemarsdotter spurtade till sig en andraplats.

Foto: Skärmdump/SVT

Stina Nilsson fick en perfekt helg, något som gav eko även i Norge.

I en krönika för norska TV2 hyllar den norska experten Petter Skinnstad Stina Nilsson för sitt agerande efter lagen gått i mål.

Nilsson hyllas – i Norge

Hon verkade nämligen inte bry sig nämnvärt om sin egen seger, utan gladdes mer åt sina lagkamrater.

”Det allra mest fascinerande var det som skedde efter målgång i loppet. Stina Nilsson var mer intresserade av utfallet av duellen mellan Jonna Sundling och schweiziske Nadine Fähndrich än att fira sin egen seger”, skriver Skinnstad och fortsätter:

”Då det visade sig att de svenska damerna tog hem samtliga tre pallplatser kastade sig Nilson, Dahlqvist och Sundling runt halsen på varandra. Det vittnar om ett lag som unnar varandra framgång och sånt ger resultat”

Foto: Bildbyrån

Svenskorna hyllas, men samtidigt får de norska åkarna ta emot en liten smäll. Skinnstad menar vidare att norskorna inte kommer ha en chans till VM-sprinten om det fortsätter på samma sätt.

”Som det ser ut i dagsläget är det större chans att Sverige tapetserar VM-pallen än att det blir en norsk medalj. Det är faktiskt 7-8 svenska damer som hade varit självskrivna i ett norskt lag i VM-sprinten”, skriver han i sin krönika för TV2.

Dela för att hylla våra svenska skidhjältar!

LÄS MER: Beskedet: Norska supertalangen har fått dopingklassat preparat

Ole Einar Björndalens raseri – mot norska landslaget: “Jag skäms över att vara norrman!”