Norska anklagelsen mot Stina Nilsson – misstänker bluff: ”Hört rykten att..”

.

Stina Nilsson har fått klartecken och ser av allt döma ut att tävla i VM-sprinten.
Men i Norge misstänker man inte att svenskan varit något vidare skadad.
Både NRK-experten Fredrik Aukland och den norske landslagstränaren Ole Morten Iversen tror allting handlar om ett taktiskt spel från Sverige.

Stina Nilssons VM-medverkan har varit osäker en lång tid. Efter den lårskada hon ådrog sig i estniska Otepää i mitten av januari har hon rehabiliterat sig och sakta tagit steg framåt.

Stina Nilsson redo för skid-VM

Den senaste veckan har landslaget lämnat flera positiva besked kring Nilssons skada. Och under gårdagen kom det stora glädjebeskedet.

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Förbundschefen Rikard Grip konstaterade under måndagseftermiddagen att det blir VM-start i torsdagens sprint om hon inte drabbas av några bakslag.
– Hade det varit tävling i dag hade Stina kört, sa Grip då.

Norge misstänker bluff

Stina Nilsson hade som plan att tävla på fem distanser under skid-VM i Seefeld. Men huruvida det blir fler starter än den i sprinttävlingen vill den svenska landslagsledningen inte avslöja.

I Sverige har beskedet tagits emot med stor glädje, medan man i Norge misstänker ett taktiskt spel.

Den norske landslagstränaren Ole Morten Iversen, som tidigare varit tränare för just Stina Nilsson i det svenska landslaget, misstänker att Stina Nilsson trots den uttalade skadan skulle tävla på VM.
– Jag har hört lite rykten om att hon har kunnat träna på bra i Seefeld nu och det är bra, vi är glada för det, säger han till SportExpressen.

Stina Nilsson har varit en av vinterns stora dominanter i skidspåren tillsammans med Therese Johaug. Svenskan har bitvis krossat samtligt motstånd i sprintspåren och till VM sågs hon som en solklar favorit till guldet.

”Smart av Sverige”

En av Nilssons främsta konkurrenterna i sprinttävlingen blir norskan Maiken Caspersen Falla.

Iversen är inte förvånad över att den svenska skidstjärnan redan är tillbaka.
– Nej, det var ju ett tag sen hon åkte på den där sträckningen. Det var smart av Sverige att gå ut med den där signalen, att det var en överhängande risk att hon skulle missa VM. Det innebär ju att allting som händer efter det blir positivt, säger han.

Ole Morten Iversen. Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Norska NRK:s expert Fredrik Aukland är inne på samma spår som Iversen.

”Låter någon annan få pressen”

Han påstår att det var ett taktiskt drag av Sverige att döma ut Nilssons VM-start dagar efter skadan för att sedan inte rapportera allt för mycket om rehabiliteringen.
– Det kan vara smart att hålla sig undan rampljuset och på så sätt lägga över pressen på någon annan. Låta någon annan få pressen medan man själv kan fokusera på att förbereda sig optimalt till VM, säger Aukland till SportExpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Dramat inför skid-VM – svenskarna jagade med höggafflar: ”De var arga och skrek”

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat