Norges oväntade gest mot Sebastian Samuelsson – efter det stora hånet i skidskytte-VM: ”De får skämmas”

Norge har hånat svenskarna under skidskytte-VM.
Men under den sista helgen tvingades de be om ursäkt med en oväntad gest.
– De fick skämmas, erkänner Sebastian Samuelsson för Expressen.

Skidskytte-VM blev en enda stor dominans för de norska herrarna med superstjärnan Johannes Thingnes Bö i spetsen. Men i det VM-loppet där de skulle vara som allra mest överlägsna så gick det snett.

Sveriges revansch

För i herrarnas stafett trotsade Sverige alla förväntningar och bräckte norrmännen i en bragdartad insats i Nove Mesto. Sebastian Samuelsson körde den sista sträckan och med felfritt skytte lyckades han ta sig först över mållinjen på lördagskvällen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
240218 Sebastian Samuelsson of Sweden after men’s 15 km mass start during the IBU Biathlon World Championships on February 18, 2024 in Nove Mesto na Morave. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0769

En otroligt skön revansch för det svenska laget som varit både hånat och utskrattat av sina norska rivaler under mästerskapets gång. Nu avslöjar också ”Sebbe” att de tvingats utstå gliringar från Norge under hela säsongen.
– Det norska vallateamet har hånat oss svenska herrar under säsongen ganska mycket, för skyttet och lite allt möjligt. Och jag tror det var i Antholz när vi gjorde en halvdålig stafett så signerade de en pjäxa och sa att den här ska vi ge till Sverige nästa gång de är på pallen i en stafett, säger Samuelsson till Expressen.

Gåvan till Sebbe

Svenske skidskyttestjärnan, som också gillar att kivas med norrmännen, svarade då på bästa sätt.
– Och då svarade jag att jag kommer och hämtar den i Nove Mesto. Och de höll sitt ord så jag fick den, berättar han i intervjun.
– Kul, de fick skämmas lite.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
Sebastian Samuelsson får en oväntad gåva av Norge i skidskytte-VM. FOTO: Instagram

Norska vallateamet höll sitt löfte och efter det blågula VM-guldet i stafetten räckte de över den signerade pjäxan till Samuelsson i en mycket oväntad gest, se videon här nedanför.

”Stiligt av Norge”

Sverige och Norge lyfts ofta fram för sin stora rivalitet i skidskytte men respekten mellan landslagen är också stor. Och allt som oftast är det god stämning mellan åkarna, även om de uppskattar att häckla varandra inför medierna.
– Jag gillar att det är en svensk-norsk duell, vi tycker bara att det är kul även om media spelar upp det lite värre än vad det är ibland, säger norska stjärnåkaren Sturla Holm Laegreid till kvällstidningen och kan hålla med om att deras vallateam är duktiga på att provocera.
– De har lagt ut både det ena och andra som varit lite på gränsen kanske, men det är roligt att ”Sebbe” tar det med glimten i ögat.

LÄS MER: Stjärnornas så vackra hyllning – systrarna Öberg i tårar efter Mona Brorssons framtidsbesked: ”Svårt att beskriva”

Den respektfulla gesten till Sebastian Samuelsson från det norska vallateamet hyllas nu på sociala medier, se videon här nedanför.
”Stiligt gjort av Norge”, skriver en användare på Instagram.
”Mäktigt! Män av sina ord”, skriver en annan.
”Det där är äkta sportmannaskap”, skriver en tredje.

Vad tycker du om den norska gesten mot Sebbe? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev