Norge reagerar nu starkt på Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahns val –  orden om bilderna: ”Det är skönt att se”

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn är på semester.
Resemålet får norrmännen att jubla.
– Det värmer hjärtat, säger Dagbladets Kristoffer Lökås.

Frida Karlsson har precis avslutat en fantastisk säsong i längdskidåkningens värld. Hon skördade stora framgångar i världscupen under den mästerskapsfria säsongen, och slutade till slut på en tredjeplats i totalställningen.

“Beslutet får Norge att reagera”

I helgen avslutade Karlsson säsongen genom att besegra Ebba Andersson i en het duell på hemmaplan i Sollefteå. Det blev två raka segrar för Frida mot lagkamraten och rivalen Ebba, men uppladdningen hade hon inte gjort i Sverige. Frida Karlsson valde, inför tävlingarna på hemmaplan, att dra iväg på en liten minisemester.

Med sig hade hon lagkamraterna och nära vännerna Linn Svahn och Maja Dahlqvist, samt den sistnämndes sambo, tillike skidåkare, Kevin Bolger. Skidstjärnorna var i Norge och Romsdalen, och det delades flitigt med bilder på de fina miljöerna, där det åktes skidor och badades. Och faktumet att de svenska längdhjältarna valde just Norge uppmärksammas nu i vårt grannland.

“Det är skönt att se”

I den norska tidningen Dagbladets program ”TV-Sporten” så reagerar journalisterna med glädje på att svenskorna valde Norge före Sverige.

– Det som värmer alla norska hjärtan mest den här veckan är svenskstjärnorna Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn. De väljer inte att åka till den svenska fjällen, utan den norska, säger reportern Kristoffer Lökås.

Foto: Skärmdump/Instagram

Samtidigt som Lökås är tydlig med att hylla stjärnorna för sina enastående säsonger – Linn Svahn vann bland annat den totala sprintcupen – så njuter han av att se svenskorna semestra i Norge.

– Det var väldigt kul att se. Det är lite skönt att se att svenskarna inte semestrar i hemlandet, säger han.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev