När Thomas Wassberg retade gallfeber på Petter Northug – och även Gunde Svan drogs in: "Du kan hälsa honom…"

När Thomas Wassberg retade gallfeber på Petter Northug – och även Gunde Svan drogs in: ”Du kan hälsa honom…”

Thomas Wassberg tyckte att Petter Northug skulle stå över ett lopp.
Då hamnade han på norrmannens ”hatlista”.
– Det får man ta, det är skitsamma, sa Wassberg till Expressen.

VM 2015 var ett stabilt mästerskap för Norge, som plockade hem flera medaljer. Bland åkarna som fick kliva upp på prispallen fanns Petter Northug (såklart) med. Det blev guldmedalj i sprinten, till exempel.

Northugs känga

Men trots Northugs seger tyckte inte den svenska skidikonen Thomas Wassberg att norrmannen skulle delta i sprintstafetten för Norge.
– Han var ju lite sliten under skiathlonen och ett tredje race på raken, jag undrar om det fungerar, sa han i programmet ”Vakna med Wassberg”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Petter Northug, skidor
200821 Petter Northug during a press conference on August 21, 2020 in Trondheim. The former cross-country skier has been charged by the police with speeding, driving under the influence of drugs and possession of drugs. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0017

Uttalandet fick Northug att se rött. Efter sprintstafetten, som de norska herrarna vann, slog norrmannen tillbaka.
– Jag vet inte vad han gjorde som aktiv, men han orkade tydligen inte köra två distanser på två dagar. Jag blir mer och mer Gunde Svan-fan ju mer käft jag får, medan Wassberg klättrar uppåt på hatlistan, uttryckte Northug till VG.

LÄS MER: Engelsmännen har utsett världens snyggaste klubbmärken – och ett oväntat svenskt lag tar plats på mäktiga listan

Wassbergs pudel och pik

För Expressen utvecklade Northug sitt resonemang.
–  De (Thomas Wassberg och Gunde Svan) får göra som de vill. Jag blir triggad och motiverad av det och jag hoppas att Gunde och Wassberg kommer att komma ihåg det här loppet i evigheter. Och så får de kanske flytta fokus till sitt eget lag och ge lite tips där.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Wassberg, Gunde Svan, skidor
OBERSTDORF 1987-02-11 Svenska längdskidåkarna Thomas Wassberg och Gunde Svan i samband med en pressträff vid VM i längdskidåkning i Oberstdorf, Västtyskland, 11:e februari 1987. Wassberg tog medalj på samtliga sträckor, guld i på 30 km klassiskt och i herrstafetten samt silver på 15 km klassiskt och 50 km fri stil. Foto: Jan Collsiöö / TT / Kod: 1001

Wassberg kunde inte låta bli att få sista ordet.
– Jag misstog mig, men facit på det hela är inte klart än. Northug var pigg i dag, men sen om han får betalt för det sen, det vet inte jag. Sedan kan du hälsa att jag brukade gå mitt andra lopp på två dagar bättre än det första. Man får ta det (att vara med på hatlistan), det är skitsamma, sa han till Expressen.

LÄS MER: Ebba Andersson vägrar göra som Frida Karlsson och Linn Svahn – erkänner nu själv: ”Inget jag hymlar med”