Ebba Andersson vägrar göra som Frida Karlsson och Linn Svahn – erkänner nu själv: "Inget jag hymlar med"

Ebba Andersson vägrar göra som Frida Karlsson och Linn Svahn – erkänner nu själv: ”Inget jag hymlar med”

Svenska skidlandslaget är på träningsläger i Livigno.
Men VM-drottningen Ebba Andersson saknas helt.
Nu avslöjar svenska skidstjärnan varför.

Förra året lämnade Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn svenska skidlandslaget för att träna på egen hand. Konflikten blev sedan löst till den här försäsongen landslagsledningen har lyssnat på åkarnas krav för att återvända.

Ebbas förklaring

Ett av kraven var att träna mer på hög höjd och därför är just nu svenska skidlandslaget på plats i italienska Livigno för ett träningsläger. Karlsson och Svahn var även först på plats och har redan hunnit med två veckors höghöjdsträning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
230219 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Nu har resten av skidlandslaget anslutit men det är ett namn som saknas. Ebba Andersson går emot lagkamraterna och har valt att stanna kvar hemma i Sverige och nobbat landslagets träningsläger.
– Nej, jag kommer inte att åka ner. Det skulle kosta mer än det smakar, säger Ebba till SportExpressen.
– Det här är något som jag varit glasklar med mot landslagsledningen. Inget jag hymlat med.

LÄS MER: Nya bilden på Linn Svahn och Frida Karlsson som svenska folket älskar – helsköna passningen: ”En riktig hjälte”

Anderssons ord

Andersson kommer från en mycket framgångsrik skidsäsong senast då hon kröntes till VM-drottning i Planica efter dubbla VM-guld och sammanlagt fyra medaljer. Nu förklarar hon varför hon valt bort Livigno.
– Jag kände att under hösten vill jag prioritera bort hög höjd till förmån för att få in en del träning med vissa specifika pass på hemmaplan, säger Andersson i intervjun.
– Då fanns det inte riktigt något utrymme kvar att dra i väg på höjd. Och det var en dialog jag tidigt tog med landslagsledningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
230905 Ebba Andersson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 5 September, 2023 i Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0140

Istället kommer hon att stanna kvar på hemmaplan och träna i Östersund och Sollefteå tillsammans med pappan Per-Ola Andersson. Men 26-åringen är också tydlig med att hon kan komma att träna på hög höjd längre fram under säsongen.
– Nej, jag är inte alls helt anti mot höjd. Den andra etappen i Tour de ski går ju till exempel på höjd i vinter. Så det finns en grundplan på att ligga lite på höjd innan dess, säger hon till kvällstidningen.

Vad tycker du om Ebba Anderssons beslut? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Kontroversiella beslutet av skidstjärnan Maja Dahlqvist – tillsammans med värsta rivalen Johannes Hösflot Kläbo

Se bilden: