När Thomas Wassberg lackade ur på journalistkåren – redan två sekunder efter målgång: ”Väck, väck!”

När Thomas Wassberg lackade ur på journalistkåren – redan två sekunder efter målgång: ”Väck, väck!”

Thomas Wassberg visade alltid känslor.
Och särskilt den gången han stormade ut från målområdet – och fäktade bort en hel journalistkår.

Tomas Wassberg är utan tvekan en av Sveriges främsta idrottare genom alla tider. Ikonen hade en lång och framgångsrik karriär, och har hjältestatus hos stora delar av det svenska folket.

Makalösa karriären

Det var framför allt legendarens enorma vinnarskalle som var så älskvärd, och den som gjorde honom så unikt framgångsrik. När Thomas Wassberg avslutade karriären hade han meriter som få inom svensk längdåkningen någonsin kommer att kunna matcha. 

Foto: YouTube

På sin meritlista har Wassberg hela fyra stycken OS-guld, tre VM-guld, tre silver och ett brons. Det är verkligen otroligt imponerande, och det är många som förknippar hela längdskidåkningen med Thomas Wassberg.

Ikonens enorma popularitet har också fått tv-bolagen att jaga honom. Och år 2009 ställde Wassberg äntligen upp i SVT:s succéprogram Mästarnas mästare, och där får han tillsammans med andra idrottslegendarer ta del av ett klipp under hans karriär.

Utbrottet mot journalistkåren

Och det är verkligen ett klipp som är Thomas Wassberg i ett nötskal. Av bilderna att döma är det en enormt besviken Wassberg som åker in i målområdet, och har inget intresse alls av att prata med den samlade journalistkåren.

– Väck, väck!, hör man Thomas Wassberg säga medan han fäktar bort reportrarna med sina stavar.

Foto: YouTube

Ett utbrett skratt bland profilen utspelar sig, och det är verkligen inte svårt att förstå varför. Man hör också att någon i sofforna drar till med kommentaren: ”Mediatränad” vilket spär på det hela ytterligare.

LÄS MER: Avslöjar nu den stora vinnarskallen Thomas Wassbergs vansinniga träningstips – som absolut ingen borde följa

Få våra nyhetsbrev!