Avslöjar nu den stora vinnarskallen Thomas Wassbergs vansinniga träningstips – som absolut ingen borde följa

Thomas Wassberg gjorde verkligen allt för att vinna
Och skidkungens galna träningstips är verkligen någonting som bekräftar hans enorma vinnarskalle.

Thomas Wassberg är verkligen en av våra största idrottare genom alla tider. Han hade en lång och succéartad karriär inom längdskidåkningen, och var omåttligt populär bland de svenska folket.

Mäktiga karriären

När han valde att avsluta karriären hade han tagit fyra OS-guld, tre VM-guld, tre silver och ett brons vilket få har lyckats med inom svensk längdåkning. Men det var inte bara för hans otroliga prestationer i spåren som han blev så folkkär. Thomas Wassberg var även en vinnarskalle utan dess like, och var aldrig rädd för att yttra sin åsikt.

Hans vinnarskalle tog honom till extrema nivåer, och han vek aldrig en tum oavsett om det var ett träningspass eller på liv och död i ett OS-lopp. Han har bland annat ett känt citat som lyder ”Smärtgränsen ger jag fan i”, och det speglade verkligen Thomas Wassberg som verkligen gav allt hela tiden.

Thomas Wassberg har efter karriären bland annat medverkat i SVT:s succéprogram Mästarnas mästare. Där blev det ingen större succé och skidkungen slutade på en sjätteplats.

Galna tipset

I podcasten ”Snett inåt bakåt” avslöjar en av producenterna, Per Hedmark, om en anekdot från programmet när Thomas Wassberg ger ett helt vansinnigt träningstips.

– Han (Thomas Wassberg) har sagt en bra grej: ”Om du någon gång idrottar och kör hårt och du känner att det börjar kännas farligt att du börjar svimma eller något eller känner dig svag i kroppen…”, återberättar Hedmark och fortsätter:

Lake Placid, N.Y., USA, 198002: OL LAKE PLACID 1980. Langrenn, 15km menn. Bildet: Vinner THOMAS WASSBERG (sve) jubler etter seieren på 15km, 17. februar 1980. FOTO: NTB / EPU / NTB

– Det är bara att köra på. Kroppen stänger ned dig innan det börjar bli farligt. Du svimmar då helt enkelt.

Ett fullständigt galet träningstips från Thomas Wassberg som verkligen speglar honom som idrottare – men som vi absolut inte tipsar någon att följa.

LÄS MER: Thomas Wassberg avslöjar sitt allra bästa OS-minne – och det är ingen tvekan på vilket legendaren lyfter fram

Få våra nyhetsbrev!