Mikaela Shiffrins vackra ord rakt från hjärtat till Ingemar Stenmark – efter att hon slog hans rekord: ”Den du är…”

Ingemar Stenmarks ”omöjliga” rekord är nu slaget.
Det blev Mikaela Shiffrin som till slut passerade slalomikonen.
Efter att hon slagit rekordet skickade hon en vacker hälsning till ”Stenis”

Under helgen skrev Mikaela Shiffrin mäktig idrottshistoria genom att vinna sin 87:e världscupseger i karriären. Vilket innebär att amerikanskan passerar självaste Ingemar Stenmark och slår svenskens rekord som alla trodde skulle leva för evigt.

Shiffrin historisk

Över 30 år tog det men nu Stenmark blivit av med sitt imponerande rekord på flest vunna världscuplopp. Bara 28 år gammal har Shiffrin även en hel del år på sig att utöka sitt rekord ännu mer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mikaela Shiffrin, alpint
230310 Mikaela Shiffrin of USA after competing in Women’s Giant Slalom during the FIS Alpine World Cup on March 10, 2023 in Åre. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0292

Men den som nästan är gladast av alla efter den imponerande bedriften är faktiskt ”Stenis” själv. Då han mest tycker att det är skönt att bli av med rekordet och han unnar verkligen just Mikaela Shiffrin den här milstolpen.

LÄS MER: Superstjärnan avslöjar Ingemar Stenmarks okända gest – som fick henne att tappa hakan: ”Han fattar inte vem han är!”

Hyllar Stenmark

Under helgen fick amerikanskan även chansen att skicka tillbaka en hälsning till svensken.
– Ingemar tittar just nu och där är kameran. Skicka ett meddelande till honom, säger programledaren Johanna Ojala i Viaplays sändning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, alpint
230211 Ingemar Stenmark inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN / kod JK / EW0160

Rekordmakerskan Shiffrin tittade sedan rakt in i kameran och talade direkt från hjärtat till sin idol och stora förebild, se videon här nedanför.
– Jag säger samma sak som jag alltid har sagt. Oavsett vad jag gör så går det inte att jämföra med vad du har uppnått. För mig är den största drömmen att bli nämnd i samma mening som dig, säger hon i direktsändning.
– Det är väldigt speciellt, den du är och den du var som skidåkare och vad du har uppnått som människa – det är det som har varit mest inspirerande.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks oväntade ord efter att Mikaela Shiffrin tangerat hans oslagbara rekord: ”Hon är…”

Mikaela Shiffrin är mycket väl medveten om vilken ödmjuk personlighet Ingemar Stenmark besitter och hon vet att inte direkt njuter av att få strålkastarljuset på sig.
– Du kanske inte vill ha uppmärksamheten men du kommer fortsätta att få den för det är den du är, säger hon som nu vunnit 87 världscupsegrar i tv-intervjun, som du kan se här nedanför.

Vad tycker du om att Mikaela Shiffrin slog Ingemar Stenmarks rekord? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon: