MARDRÖMMEN: Svenska skidstjärnan blir borta året ut

Här är mardrömsbeskedet för Ebba Andersson:
Längdstjärnan blir borta länge med ett skadat knä.
– I dagsläget kan vi inte räkna med att hon tävlar innan årsskiftet, säger landslagsläkare Magnus Oscarsson i ett pressmeddelande.

Ebba Andersson, 22, fick ett enormt genombrott förra säsongen. Svenskan, som tagit tagit tre mästerskapsmedaljer – varav ett guld under stafetten i VM i vintras – var kommande säsong tänkt att ta ett än större ansvar i landslaget, och kliv i sin karriär.

Mardrömsbeskedet

Andersson har pekats ut som en av Therese Johaugs främsta utmanare, men nu kommer mardrömsbeskedet. Under en löprunda förra veckan ramlade supertalangen och skadade ett knä som hon tidigare opererat.

Ebba Andersson
191113 Ebba Andersson under en pressträff med det svenska skidlandslaget den 13 november 2019 i Bruksvallarna. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Det stod tidigt klart att hon skulle missa helgens premiärtävlingar i Gällivare, men nu kommer ett än tyngre besked. Andersson blir troligtvis borta året ut.

”Så klart jättetråkigt”

Det bekräftar landslagets läkare Magnus Oscarsson efter att en röntgen gjorts.

– I fallet fick hon en dragning i mjukdelar som engagerar det område där hon tidigare är opererad. Det är inte aktuellt med någon operation, men hon har en period med rehabiliteringsträning framför sig. Vi följer förloppet, men i dagsläget kan vi inte räkna med att hon tävlar innan årsskiftet, säger han.

Ebba Andersson
191026 Ebba Andersson under en träning med Sveriges skidlandslag den 26 oktober 2019 i Val Senales. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

För Ebba Andersson, som har nio individuella pallplatser i världscupen, kommer beskedet tungt.

– Det är så klart jättetråkigt det som hänt. Jag såg verkligen fram emot att få börja tävla i helgen. Men det bästa jag kan göra nu är att blicka framåt och fokusera på min rehabilitering så att jag kan komma tillbaka så snart som möjligt, säger hon.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!