Magdalena Forsbergs stora livsförändring – ikonens starka bekännelse efter karriären: ”Det hade jag aldrig vågat förut”

Hon bytte längdskidor till skidskytte och blev bäst i världen.
Nu avslöjar Magdalena Forsberg stora livsförändringen efter karriären.
– Jag insåg att livet inte är för evigt, säger ”Magda” i en intervju med Villalivet.

När man pratar om Magdalena Forsberg så pratar man om en av svensk idrotts allra största genom tiderna. Och dessutom en av de allra mest folkkära idrottarna i vårt land.

Forsbergs karriär

Sex VM-guld, två OS-brons och vinnare av den totala världscupen hela sex år på raken talar sitt tydliga språk. Man kan lugnt säga att bytet från längdskidåkning till skidskytte som 26-åring blev oerhört lyckosamt för ”Magda”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magdalena Forsberg, skidskytte
010209 Skidskytte, VM, Masstart: Magdalena Forsberg, Sverige med medaljer. (Guld, brons) © Bildbyrån – 24365

Ett solklart bevis på hennes stora popularitet hos svenska folket är att Forsberg vann prestigefulla Jerringpriset fyra gånger under karriären. Ingen annan svensk idrottare har vunnit den utmärkelsen lika många gånger som skidskytteikonen.

”Bara att köra”

Hon tycker heller inte att det var särskilt svårt att lämna den framgångsrika idrottskarriären bakom sig och gå vidare i livet.
– Det var inte svårt alls, jag hade nya mål, jag ville ha barn och prova att arbeta med något annat. Och när det gäller träningen, så var det en rutin efter alla år. Jag vet att jag mår bra av att röra på mig. I dag är min drivkraft att kunna hoppa på alla roliga äventyr i livet, även fast jag blir äldre, berättar Magdalena i en intervju med tidningen Villalivet.

Artikeln fortsätter nedanför.

Forsberg har en helt annan syn på livet i dag jämfört med hennes glansdagar som elitidrottare.
– Det är så mycket roligare om man kan vara lite barnslig och våga testa nya saker. I dag är jag mer en ja- än nej-sägare, man behöver inte alltid vänta på det perfekta tillfället – det är bara att köra, erkänner hon.

Magdas livsbeslut

Den stora livsförändringen kom för fem år sedan när Magdalena Forsberg fick veta att hon hade en tumör på ena njuren.
– Jag insåg att livet inte är för evigt, du kan inte räkna med att det finns något ”sedan”, utan det gäller att passa på här och nu, säger hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magdalena Forsberg, skidskytte
220204 Magdalena Forsberg i Discoverys OS-studio inför en sändning under OS den 4 februari 2022 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0240

Efter åtta långa veckor av nervositet och oro kom sedan läkarnas besked att tumören var godartad. Den otäcka händelsen fick Magda att uppskatta livet mer och i dag försöker hon alltid våga pröva nya saker.
– Jag var mycket mer försiktig förut, att vara med i ”Let’s Dance”, det hade jag till exempel aldrig vågat tidigare, säger hon till Villalivet.

Forsberg ställde upp i TV4-programmet 2019 och tillsammans med dansaren Tobias Karlsson lyckades de komma tvåa. Under vintern har duon turnerat runt i Sverige med sin föreställning ”Motivationsshowen”.

Är Magdalena Forsberg en av svensk idrotts främsta någonsin? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Skidikonen Magdalena Forsberg gör det förbjudna när hon avslöjar sitt favoritlag i hockey: ”Har hjärtat där”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev