Linn Svahns hemliga krav till skidlandslaget – efter stora succésäsongen: ”Det är viktigt”

Hon blev nyligen uttagen till A-landslaget i skidor.
Då kom Linn Svahn med tydliga krav till landslagsledningen.
– Vi hade lite diskussioner där, säger hon till Sportbladet.

Senaste säsongen blev ett fullständigt genombrott för unga Linn Svahn. Redan i sin första världscupsäsong slog hon till och överraskade alla genom att vinna den totala sprintcupen.

Linn Svahns mål

Till nästa säsong är förväntningarna ännu högre, från 20-åringen själv. Som går in i sin allra första VM-säsong där det stora målet så klart är VM i Oberstdorf 2021.
– Ribban är satt högt. Förra året sa jag inte till så många. De som var med på resan var väl medvetna om mina planer och tankar, men annars har jag inte varit så öppen med det och det lyckades bra. Jag nådde mina mål så jag håller samma trend. Jag har tydligt uppsatta mål, men andra får gissa vad de är. Men det kanske inte är så svårt eftersom det kommer ett VM…, säger hon i en intervju med Sportbladet.

Linn Svahn, skidor
200217 Linn Svahn of Sweden ahead of a training session on February 17, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_511

Nytt för kommande skidsäsongen är också att svenskan fått en plats i A-landslagstruppen. Det kom inte som någon större överraskning med tanke på stora succésäsongen senast.

Krav i landslaget

Hon var heller inte särskilt överraskad över beskedet.
– Det var inget speciellt. Det speglar den bra säsongen jag gjorde. Det är intressant med en ny organisation och allt det och vi har ett ruggigt starkt lag så det känns som att det kan bli något riktigt bra, säger hon till kvällstidningen.

Linn Svahn, skidor
200214 Linn Svahn of Sweden is being interviewed during a press meeting ahead of the Ski Tour 2020 on February 14, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_506

Svahn avslöjar även att hon framförde en del krav till landslagsledningen i samband med A-landslagsplatsen. Hemliga krav då hon inte vill avslöja något, men 20-åringen och skidlandslaget kom överens uppenbarligen.
– Jag tycker att det är viktigt att veta vad jag går in i. Att inte ta mig vatten över huvudet och kastas in i något jag inte tror på. Jag har ett trygghetssystem med dem omkring med min tränare, fysio och jada jada. Det känns viktigt när jag kommer in i ett annat sammanhang att jag ändå vet vad det innebär och vad det får för konsekvenser. Vi hade lite diskussioner där, säger hon och fortsätter.
– Jag sitter ju här i ett A-lag. Jag tror att det kommer bli riktigt bra. Jag tycker om att ha bollen i egen hand och styra mycket själv. Det är en självklarhet att vi kan prata samma språk och veta premisserna. Det kommer bli bra och jag kommer att få ett bra utbyte, men min grund är samma.

Det innebär att Linn Svahn kommer att fortsätta ha Ola Ravald som personlig tränare och även styra mycket av sin egna träning själv.

LÄS MER: Stina Nilsson blev helt paff – av oväntade telefonsamtalet: ”Överraskad att hon hörde av sig”

Få våra nyhetsbrev!