Svenska succétalangen Linn Svahn drabbad av oroande sjukdom: ”Det kan mycket väl ha varit…”

Linn Svahn imponerade stort senaste säsongen.
När svenskan sensationellt vann den totala sprintcupen.
Nu berättar hon hur försäsongen har påverkats av en oroande sjukdom
.

Hon var hela skidvärldens stora utropstecken senaste säsongen. När unga Linn Svahn slog igenom med dunder och brak och vann den totala sprintcupen.

Linn Svahn sjuk

Ett genombrott utan dess like av 20-åringen som verkligen överraskade alla. Nu laddar hon inför kommande säsongen och öppnar upp om sjukdomen som stört försäsongen hittills.

Linn Svahn, skidor
200304 Linn Svahn of Sweden celebrate on the podium after in the women’s sprint final during the FIS Cross-Country World Cup on March 4, 2020 in Drammen. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Precis när coronaviruset slog till på allvar i Sverige så blev även svenskan sjuk.
– Vi var lite dåliga hela familjen där i månadsskiftet mars-april. Jag fick hålla mig hemma. Men jag var inte så jättesjuk, säger hon till SportExpressen.

Anar coronavirus

Svahn var tillräckligt dålig för att inte kunna träna under en period och erkänner att det faktiskt kan ha varit coronaviruset som drabbade henne.
– Jag har inte gjort något test. Så jag vet ju inte exakt vad det var. Men jag kan mycket väl ha haft någon släng av det. Viruset har ju ändå florerat här i Jämtland, säger hon till kvällstidningen.

Linn Svahn, skidor
200605 Linn Svahn poserar för ett porträtt den 5 juni 2020 i Östersund. Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Men 20-åringen vill vara tydlig med att hon mår bra i dag och kan träna på för fullt igen. Oavsett vad det var hon drabbades av.

Det finns de som haft det betydligt värre under coronakrisen, tycker Svahn.
– Nej, hur som helst ska jag inte klaga på min tillvaro. Det finns de som haft det otroligt mycket tuffare. Att jag kanske varit lite förkyld och det kan ha varit corona är inte ens en droppe i oceanen i jämförelse med vad andra drabbats av. Jag har varit oerhört skonad, ingen av mina närmaste har blivit riktigt dålig på något vis, eller förlorat sitt jobb eller så. Alla sitter tryggt i båten. Det är jag jättetacksam för, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Stina Nilsson blev helt paff – av oväntade telefonsamtalet: ”Överraskad att hon hörde av sig”

Få våra nyhetsbrev!