Stina Nilsson blev helt paff – av oväntade telefonsamtalet: ”Överraskad att hon hörde av sig”

Stina Nilsson har varit den stora snackisen i skidvärlden.
Nu berättar hon om när hon själv blev överraskad av ett oväntat telefonsamtal.
– Jag googlade numret och blev överraskad över att hon hörde av sig, säger svenskan till SportExpressen.

Snart har det gått hela tre månader sedan Stina Nilsson chockade oss alla och bytte sport. Mycket har sagts och skrivits sedan dess.

Stinas första tid

Hon inledde sin nya karriär som skidskytt genom intensiv hårdträning tillsammans med nya tränaren Jean-Marc Chabloz. Men senaste tiden har Nilsson klivit in i skidskyttelandslaget och tränar med sin nya landslagskamrater.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Stina Nilsson på en träning i skidskytte den 7 april 2020 i Östersund. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

Och hon älskar verkligen sin nya sport.
– Jag tycker att det känns riktigt bra, det finns mycket som är nytt för mig fortfarande. Träningen skiljer sig på många sätt ifrån hur vi tränade med längdlandslaget. Men det är just det som jag tycker är väldigt rolig. Jag älskar nya utmaningar, säger Nilsson till SportExpressen.

Oväntat samtal

Uppmärksamheten har varit stor runt 26-åringen efter beslut att lämna längdskidor helt och hållet för att börja med skidskytte. Hon har själv tagit det mest med ett stort lugn och inte brytt sig om alla reaktioner.

Stina Nilsson, skidskytte
200407 Stina Nilsson under en presskonferens med Svenska skidskytteförbundet den 7 April 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Men det var ett oväntat telefonsamtal som faktiskt överraskade Stina Nilsson rejält.
– Jag brukar inte svara när det är ett nummer jag inte känner igen, men jag blev lite nyfiken och kollade upp numret. Och då stod det Forsberg. Magdalena hade sökt mig vilket kändes stort, så jag ringde så klart upp.  Hon var mest nyfiken på varför jag hade bytt sport. Och sa att hon var väldigt glad över mitt beslut och önskade mig lycka till, berättar svenskan i intervjun.

Magdalena Forsberg är en svensk ikon inom skidskytte. Hon gjorde själv det stora bytet när hon var 27 år gammal och lämnade längdskidor för skidskytte.
– Stina bubblade av glädje och tyckte att det ska bli kul med en ny utmaning. Och det var precis så jag kände också när jag bytte sport, säger ”Magda” till kvällstidningen.

LÄS MER: Stora förvåningen efter skidlandslagets beslut – som påverkar Frida Karlsson: ”Det kändes jättetråkigt…”

Få våra nyhetsbrev!