Stina Nilssons luriga hemlighet – efter första tävlingen med Hanna Öberg: ”Jag kan säga att…”

Första tävlingen i nya sporten skidskytte.
Då fick debutanten Stina Nilsson köra ihop med stjärnan Hanna Öberg.
– Jag och Hanna hade ett bra samarbete, säger hon till Sportbladet.

Svenska skidskyttelandslaget har fortsatta träna under coronavirusets utbrott. Under måndagen kom den allra första interna tävlingen för säsongen.

Nilsson och Öberg

Det blev också en slags debut för nya skidskytten Stina Nilsson, som nyligen lämnade längdskidåkningen. Landslaget delades upp två och två i varje alg och gick genomföra moment som skyttetävling, rullskidor, löptur, frågesport, skyttetävling igen och så avsluta med att springa uppför en brant backe.

Stina Nilsson, skidskytte
200512 Stina Nilsson poserar för ett porträtt under en träning i skidskytte den 12 Maj 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Debutanten Nilsson parades ihop med landslagets storstjärna Hanna Öberg. Men hur det gick? Det får vi inte alls veta…
– Det enda jag kan säga är att det var väldigt tajt. Vissa var bättre på rullskidorna och vissa var bättre på skyttet. Och det jämnade ut sig i slutändan, säger landslagstränaren Johannes Lukas till Sportbladet, utan att vilja dela med sig av resultaten.

En hemlighet

Inte ens Stina Nilsson vill berätta någonting alls om hur det gick tillsammans med Öberg. Utan vill hålla på hemligheten.
– Verkligen inte. Det är ett generellt förhållningssätt vi har, att vi håller sådana saker internt. Det är där informationen ska vara, säger hon till kvällstidningen.

Hanna Öberg, skidskytte
200308 Skidskytte, Världscupen, Nove Mesto, Masstart: 08.03.2020, Nove Mesto, Czech Republic (CZE): Hanna Öberg (SWE) – IBU world cup biathlon, mass women, Nove Mesto (CZE). www.nordicfocus.com. © Manzoni/NordicFocus. © Bildbyrån – COP 204 – SWEDEN AND NORWAY ONLY

Det enda hon kan erkänna är att samarbetet med Hanna Öberg gick väldigt bra.
– Jag kan säga att det gick bra och att det var jättekul. Jag och Hanna hade ett bra samarbete. Sedan gör sådana här saker att man kommer varandra mycket närmare. Just att det är en lång fysiskt krävande tävling där man verkligen hjälps åt och peppar varandra, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Stora förvåningen efter skidlandslagets beslut – som påverkar Frida Karlsson: ”Det kändes jättetråkigt…”

Få våra nyhetsbrev!