Larry Poromaa bryter tystnaden efter att ha lämnat skidlandslaget – orden efter SVT-expertens jätteilska: ”Vi kom inte överens”

Först Perry Olsson – nu Larry Poromaa.
Nu bryter veteranen tystnaden efter att ha tvingats lämna landslaget.
– Vi kom inte överens, säger Poromaa.

Det var under tisdagen som ett blytungt besked kom kring det svenska skidlandslaget: Veteranen Larry Poromaa, som från 2003 till 2010 var vallachef för det svenska skidlandslaget, tvingas lämna. Poromaa kom tillbaka till landslaget efter att ha sparkats 2012 inför fjolåret, men tvingas redan nu lämna.

“Vi kom inte överens”

Beskedet kom dessutom kort efter att Perry Olsson, i skidkretsar känd som en stjärnvallare, även han meddelat att han lämnar landslaget. Att så erfarna vallare lämnar landslaget inför en säsong som innehåller VM i Norge oroar SVT-experten Anders Blomquist, som under onsdagen var rejält kritisk mot vallachef Anders Svanebos beslut.

– Jag är mycket bekymrad och orolig, berättade Blomquist.

Nu berättar Larry Poromaa, som även är pappa åt längdstjärnan William Poromaa, för första gången om känslorna kring avskedet.

– Anledningen är att vi inte riktigt kom överens. Jag har sagt hela förra säsongen att det var knapert med tid innan säsongen startade, det är väl egentligen det, säger han till ST.

Slår tillbaka mot uppgifterna

Enligt Larry Poromaa så fanns det ett erbjudande på bordet från landslaget, men som helt enkelt inte var bra nog. Han menar att han gärna hade fortsatt och han trivdes bra.

– Vi kom inte överens. Jag fick ett erbjudande, tog ställning och tyckte inte det var tillräckligt lockande, säger han.

230105 Larry Poromaa of Sweden at a training session during Tour de Ski on January 5, 2023 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Larry Poromaa slår dessutom tillbaka mot de som menat att avskedet har någonting att göra med att Perry Olsson lämnat sin roll.

– Det är klart att det blir tråkigt när kollegor som man jobbar med slutar, jag har känt honom sedan långt tillbaka. Men det är inte av den orsaken, säger Poromaa.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev