Edvin Angers nya beslut med norska flickvännen Emma – öppnar nu upp om stora förändringen: ”Jag hoppas att…”

Många förändringar väntar för Edvin Anger till den nya säsongen.
För att kunna ta nästa nivå i sin karriär och bli en toppåkare i sprint.
Svenske succéåkaren i skidor har tagit ett avgörande beslut med norska flickvännen Emma.

Det har gått snabbt för Edvin Anger att slå igenom på den stora scenen inom längdskidåkning. För ett och ett halvt år sedan klev han in i sin allra första säsong som senior på världscupen och imponerade direkt.

Angers succé

Anger stod för en riktig succévinter direkt och radade upp finaler på sprintloppen. Men då lyckades han aldrig nå upp till någon pallplats och fick nöja sig med ett gäng fjärdeplatser.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
231023 Edvin Anger, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Den gångna skidsäsongen fick han äntligen jubla över en topp tre-placering. 22-åringen lyckades nå två pallplatser under senaste säsongen, en andraplats på Tour de Ski och en tredjeplats kanadensiska Canmore.
– De två pallplatser som jag tog betyder mycket; att få stå på pallen i världscupen är något som jag bara kunde drömma om när jag satt och kollade på världscupåkarna på tv. Och jag var enda herråkaren som tog två pallplatser i världscupen i vinter. Men som helhet är jag inte nöjd med säsongen. Det är klart att man alltid vill mer, men det kände som att det var lite för mycket stolpe ut i sprintarna för att jag ska vara nöjd. Sen hade jag inte riktigt det överskott som behövdes för att fajtas på riktigt. Men jag har en bra grund att bygga vidare på, och till kommande vintrar kommer jag kunna släppa upp träningen lite mer och tävla lite mindre, säger Anger i en intervju med längd.se.

Kärleksbeslut

Nu till nästa skidsäsong i vinter väntar stora förändringar för den unge svensken. Anger och norska flickvännen Emma Axelsson ska nämligen flytta ihop och bo i Östersund, det blir första gången som Edvin lämnar sitt älskade Hedemora.
– Hemma och Hedemora finns alltid kvar. Men det känns bra att skaffa något eget tillsammans med tjejen. Jag hoppas att det ska ge ett lyft att få lätta på vingarna och flyga iväg till Östersund, berättar Anger.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
240103 Edvin Anger of Sweden with his girlfriend after men’s sprint final during Tour de Ski on January 3, 2024 in Davos. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0825

Dessutom bryter Edvin Anger loss och lämnar sitt skidmärke Madshus, som han alltid har åkt på, och byter till Rossignol. Med helt nya skidor kommer det att bli en stor förändring för svenska sprintspecialisten.
– Jag brukar ha 40-50 par när jag går in i en säsong. Nu kommer kanske inte min park vara maxad från start på säsongen. Detta kommer att byggas upp inför och under säsongen. Målet är att allt ska vara på plats till VM. Sen handlar det ju inte om hur många par man har, utan att ha några riktigt, riktigt bra par, säger han till skidsajten och erkänner att det kommer att bli ett stort arbete att åka in sina nya skidor.
– Det är mycket jobb, absolut. Och för min del kommer det kanske bli någon extra sväng till skidtunneln i Torsby. Men jag har vallare i A-laget som gör ett fantastiskt jobb för min del. De har varit i Sognefjell och testat intensivt för att hitta en grund på nu i första steget skejtskidor,.

Hur tror du att det går för Edvin Anger kommande säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nya bilden på Stina Nilsson som får svenskarna att jubla – visar upp stora lyckan med pojkvännen Emil Nykvist: ”Så himla fint”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev