Landslagsstjärnornas ärliga ord om Frida Karlsson – och ödesdigra beslutet: ”Nu måste hon fundera…”

Frida Karlsson har hoppat av Tour de Ski.
Nu stöttas hon av sina landslagskompisar.
– Hon måste fundera på vad som är bäst för henne, säger Charlotte Kalla till Aftonbladet.

Det har varit omtumlande dagar för Frida Karlsson. Hennes dagar kring nyår, i Tour de Ski, blev inte alls vad hon hade hoppats på och i den senaste sprinten blev det ännu en gång stor kalabalik.

Stöttas nu

Svenskan kraschade med stjärnan Jessie Diggins, och efteråt var det upprörda miner. Alla var överens om att Karlsson var den som var orsaken till kraschen, och hon fick ett stenhårt straff av tävlingsledningen. Tre minuters tidspålägg, vilket innebär att hon inte hade haft någon chans att tampas om totalsegern. Karlsson valde att åka hem, och kommer alltså inte att ställa upp i de två sista etapperna.

220101 Frida Karlsson of Sweden looks dejected after competing in women’s sprint quarter final during Tour de Ski on January 1, 2022 in Oberstdorf. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Karlsson har fått kritik från flera håll, men hon stöttas nu av sina landslagskompisar, däribland Charlotte Kalla.

– Det gick så snabbt. Det är jättetråkigt för Fridas del, och för oss också att hon inte är här, men hon måste fundera på vad som är bäst för henne, säger hon till Aftonbladet.

”Det var inte snyggt…”

Även Johanna Hagström stöttar henne.

– Det var inte snyggt det hon gjorde men det är klart att det är ett riktigt tufft straff när det handlar om Tour de Ski. Jag förstår hennes val. Hon har ju ett OS framför sig så då förstår jag varför hon väljer att lämna, säger Hagström.

220102 Charlotte Kalla of Sweden at a training during Tour de Ski on January 2, 2022 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Karlsson lämnade touren snabbt, men hann prata med Ebba Andersson.

– Ja, jag har hunnit prata med henne en kortis på telefon innan hon lämnade. Det är så klart tråkigt att hon valde att ta ett sånt beslut men nu är läget som det är och jag får bara fokusera på att jag ska åka så fort som jag kan, säger hon.

LÄS MER: Mika Zibanejads nya, sanslösa målsuccé i NHL – är nu tvåa någonsin(!) i New York Rangers

Få våra nyhetsbrev!