Landslagets nya besked – backar nu och gör stor förändring efter Frida Karlssons kritik

Kritiken från Frida Karlsson var tydlig.
Nu väljer landslaget att ändra.
– Det känns bra, säger Karlsson.

Det var under Tour de Ski som Frida Karlsson i en intervju kritiserade sitt eget landslag, vilket fick stor uppmärksamhet. Den svenska storstjärnan hade några dagar tidigare gjort sig illa på sitt hotellrum, och som en följd i att minska risken för smittspridning så hade landslaget inte några fysios med sig på touren.

Ändrar efter kritiken

Det ledde till att Karlsson i stället fick rådgivning om sin skada och smärtan via telefonen.

– Jag tycker det är riktigt dåligt, sa Karlsson, och hon fick samtidigt medhåll av såväl åkare som personer i ledningen.

210302 Frida Karlsson of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Men till nästa år behöver Karlsson inte lyfta just den kritiken i alla fall. Karlsson berättar nu att åkarna haft ett möte med läkare och fysios, där man lyft synpunkter, och Karlsson själv är tydlig med vad hon lyfte för kritik. Karlsson berättar även att landslaget lyssnat, och kommer göra förändringar.

– Att vi inte hade fysios på plats under tävlingsåret, men det hade ju med corona att göra så…jag förstod bakgrunden till det. Men framöver kommer vi ha två fysios varje läger och varje tävlingshelg, säger Karlsson till Expressen.

”Var för försiktiga”

Landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson menar att det här året inte direkt varit lätt, och i efterhand har det varit mycket att ta hänsyn till.

– Det här är kanske den svåraste säsongen att utvärdera som jag varit med om. En hel del av våra beslut var ju kopplade till covid-19, säger Per Andersson.

Frida Karlsson, skidor
210304 Frida Karlsson of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0094

Per Andersson förstår kritiken som man fått angående fysios, och menar att det kan ha varit så att landslaget tog för stora försiktighetsåtgärder för att förhindra risken smittspridningen.

– Men det är möjligt att vi var f-ö-r försiktiga. Det var ju andra nationer som åkte med fysios som också klarade sig väldigt bra, säger han.

LÄS MER: Norska stjärnans ilska efter chockbeskedet – tvingas nu lämna skidlandslaget: ”Jag är upprörd”

Få våra nyhetsbrev!