Jonna Sundlings chock efter svåra beskedet – satte sambon Anton i skräck: "Han var livrädd"

Jonna Sundlings chock efter svåra beskedet – satte sambon Anton i skräck: ”Han var livrädd”

Världscupen rör sig vidare från Ruka till Gällivare.
Flera svenskar tvingas då stå över, bland annat Jonna Sundling.
– Det suger verkligen, säger hon i podcasten Vinterpasset.

Det blev en fantastisk start på världscupsäsongen i Ruka för svensk del. I alla fall på damsidan. I samtliga tre lopp för damerna var det en svensk som vann. Emma Ribom i sprint, Ebba Andersson i 10 kilometer klassiskt, och Moa Ilar i 20 kilometer fritt.

Kaos i landslaget

Det blev också totalt fem svenskor på pallplatserna, med Frida Karlssons tredjeplats och Jonna Sundlings andraplats.
När världscupen nu åker vidare till Gällivare och hemmaplan hoppas alla att den fina trenden håller i sig. Men ett flertal avbräck i den svenska truppen kan försvåra det målet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, längdskidor, världscupen
231125 Jonna Sundling of Sweden competes in the Women’s Cross Country Skiing 10 km Classic Technique start during the FIS Cross-Country World Cup on November 25, 2023 in Ruka. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0052

Det är nämligen flera åkare i det svenska landslaget som smittats av covid, och kommer inte kunna delta i helgens tävlingar. Linn Svahn, Johanna Hagström, William Poromaa och Jonna Sundling har alla fyra inte blivit uttagna i truppen på grund av sjukdom. Frida Karlsson har också testat positivt, men är symtomfri och hoppas kunna komma till start ändå.

Sundlings chock

Sundling åkte med resten av truppen från Ruka till Gällivare, men väl där vaknade hon upp med torr hals. Hon tog då ett coronatest, som till hennes förvåning var positivt.
– När jag såg de där två strecken så blev jag ju som väldigt, väldigt chockad. Alltså för att jag trodde verkligen inte att jag skulle ha det. Jag fattade inte. Jag hade kunnat fara ut och åka intervaller, så bra mådde jag. Men testet visade ju positivt och jag var lite torr i halsen på morgonen, så det var ju som bara att inse fakta att jag är ju sjuk, säger Sundling i podcasten Vinterpasset, som hon har tillsammans med Charlotte Kalla och Hanna och Elvira Öberg.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, längdskidor, världscupen
231023 Jonna Sundling, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

28-åringen blev väldigt förvånad över sitt insjuknande.
– Jag hade varit så försiktig. Verkligen försökt allt vad jag kunnat. Jag har som inte kunnat göra någonting annorlunda känner jag heller, så det suger verkligen.

LÄS MER: SVT-experten Anders Blomquists tydliga krav till Frida Karlsson – efter stora oron: ”Jag tycker att hon borde…”

Jonna fick packa väskorna direkt och åka hem till Östersund. Där hemma väntade en skräckslagen sambo.
– Nu när jag kom hem så var Anton jätterädd för mig. När vi tog en promenad utomhus, så höll han väldigt gott avstånd. Han var ju livrädd, men med all rätt. Jag skulle inte heller vilja vara nära mig själv nu om jag var frisk, säger Sundling i podden.

LÄS MER: Ebba Anderssons intima bekännelse om pojkvännen Gustaf Berglund – erkänner tydliga kravet: ”Då blir han förbannad”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev