Jonna Sundling och Moa Ilar avslöjar nu sanningen om Therese Johaugs stora comeback: ”Det känns ju lurt”

Det är den stora snackisen i skidvärlden just nu.
Kommer Therese Johaug att göra comeback igen?
Nu avslöjar Jonna Sundling och Moa Ilar sin osäkerhet.

Skidsäsongen mål vara över medan värme och sol är här. Men ändå fortsätter längdskidor att skapa stora rubriker runt om i världen.

Johaugs comeback

Den allra största snackisen för tillfället är så klart huruvida Therese Johaug kommer att göra comeback eller inte. Hon har uttryckt en önskan om att åka skid-VM 2025 på hemmaplan i Trondheim.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Johaug, skidor
230221 Therese Johaug, expert commentator of NRK ahead of a cross-country training session ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 21, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0510

Främsta anledningen är att femmilen har lagts till och norska skiddrottningen vill bli den första kvinnan någonsin att vinna VM-guld på den distansen. Men det råder fortfarande stor osäkerhet om hon kommer att återvända till skidspåren eller inte.

Sundling erkänner

När norska skidförbundet nyligen presenterade sin landslagstrupp så fanns inte Johaug med. Men beskedet var tydligt att man har lämnat en plats ledig i väntan på hennes beslut.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
240502 Jonna Sundling poserar för ett porträtt under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 2 maj 2024 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0194

Therese Johaug har själv sagt att hon kommer att bestämma sig inom några veckor. Nu erkänner svenska skidstjärnan Jonna Sundling att det fortfarande känns väldigt oklart.
– Ja, men det känns ju lurt för att hon håller igång, säger hon till Radiosporten.
– Jag tycker att det ska bli kul att åka mot henne igen, jag personligen vill åka mot de bästa. Och jag tror inte att hennes kapacitet har blivit så mycket sämre. Det finns nog en hel del kvar.

LÄS MER: Frida Karlssons nya besked om Therese Johaugs återkomst – som alla svenskar måste höra: ”Hon är inte…”

Men blågula landslagskollegan Moa Ilar är inte alls lika säker på att vi kommer att få se den samma överlägsna Johaug igen.
– Hon var ju otroligt bra när hon la av, men jag har en känsla av att skidåkningen – och hur loppen utformar sig – har förändrats mot när hon var aktiv sist. Så det skulle vara spännande att se hur hon står sig i den konkurrensen på de loppen som vi tävlat på den här säsongen, säger hon till radiokanalen.

Vad tycker du om Jonna Sundlings ord om Johaug? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev