Jonna Sundling avslöjar nu hemligheten som få svenskar vet om henne – öppnar upp om privatlivet: ”Det kan jag erkänna”

Hon är en av våra bästa längdskidåkare.
Nu avslöjar Jonna Sundling något som få vet om henne.
– Det skulle jag faktiskt kunna erkänna, säger hon i ett videoklipp.

Senaste åren har Jonna Sundling varit den stora sprintdrottningen inom längdskidåkningen. Tre mästerskap på raken har svenska skidstjärnan bärgat smått osannolika fyra VM-guld, ett OS-guld, ett OS-silver och ett OS-brons.

Sundlings succé

Den gångna vintern har det dock varit mästerskapsfritt och Sundling har fått nöja sig med fina insatser på världscupen istället. Även om hon fick inledningen av säsongen förstörd på grund av covid-sjukdom så kan 29-åringen ändå sammanfatta sin bästa världscupsäsong i karriären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
220209 Jonna Sundling of Sweden with her gold medal at the medal ceremony for women’s cross-country skiing sprint during day 5 of the 2022 Winter Olympics on February 9, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JE0033

Jonna har vunnit två individuella lopp och två stafetter samt samlat på sig hela 11 pallplaceringar vilket är nytt personligt rekord för henne. Därför kan hon blicka tillbaka på den avslutade skidsäsongen med stolthet.

Jonna erkänner

Sundling har blivit oerhört folkkär efter sina framgångar i spåren och det är många svenskar som är nyfikna på sprintspecialisten, som värnar om sitt privatliv. Nu avslöjar hon något som många inte visste om henne och sitt liv vid sidan av skidspåren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Sundling, skidor
Jonna Sundling avslöjar en hemlighet om sig själv. FOTO: TikTok

I ett videoklipp på plattformen TikTok under rubriken ”det här visste du inte om Jonna Sundling” delar hon med sig av en hemlighet, se videon här nedanför.
– Jag tycker om att umgås med min hund, men det vet kanske alla. Baka gillar jag att göra, när jag får tid till det. Men det hinner jag sällan under vintern när jag är ute och reser. Men det är lite terapi för mig, en skön tid för mig själv att stå och baka, säger hon till lokaltidningen Folkbladet och avslöjar vad hon helst gillar att baka.
– Det mesta egentligen. Men framförallt bullar och olika bakverk med choklad typ.

LÄS MER: Linn Svahn och Frida Karlssons stora pengaregn – det ska svenska skidstjärnorna göra för miljonerna: ”Sån är inte jag”

Reportern pekar ut henne som ”chokladoman” och hon säger inte emot.
– Ja, men det skulle jag faktiskt kunna erkänna. Jag äter mest vegansk choklad eller mjölkfri choklad, men jag gillar egentligen allt. Gärna något med nötter i också, det tycker jag är gott, säger hon i intervjun.

Vad är din ärliga åsikt om Jonna Sundling? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

@folkbladet

Jonna avslöjar något de flesta inte vet 👀😋 Läs en längre intervju med skidstjärnan som laddar om på hemmaplan – på folkbladet.nu/sport #jonnasundling #skidor #tvärålund #västerbotten #fyp #fördig #längdskidor

♬ originalljud – Folkbladet Västerbotten
Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev