Johaugs oväntade avslöjande efter första förlusten på fem år – så kan Frida Karlsson(!) förstört för norskan

Therese Johaug förlorade för första gången på fem år.
Efteråt avslöjade hon att Frida Karlsson kan ha legat bakom det.
– Det är inga tvivel om att jag tappade någon sekund på det, säger norskan.

Faluns 10 kilometer långa fristilslopp blev ett superdrama, där det hela avgjordes med ett sekunddrama mellan amerikanskan Jessie Diggins och Therese Johaug. Den förstnämnda inledde loppet hårdast, men när Johaug med cirka halva loppet färdigåkt hade gått ihop trodde många att ett ryck skulle komma.

Avslöjar dramat

Johaug hade inte förlorat ett världscupslopp över tio kilometer fritt på hela fem år – men under fredagen stod det klart att även norskan är mänslig. Diggins vann nämligen loppet med ynka 2,1 sekunder, och efteråt så avslöjade Johaug att det var lite av ett drama ute i spåret som tittarna inte alls missade.

210129 Therese Johaug of Norway after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Cross-Country World Cup on January 29, 2021 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Frida Karlsson berättade i sin intervju efter loppet att hon ramlade två gånger, och vid det ena tillfället så var Johaug precis i närheten och tvingades manövrera.

– Frida ramlade precis bakom mig i en av de skarpa kurvorna. Lyckligtvis drog hon inte med sig mig, men jag måste bromsa in ordentligt. Jag tappar nog några sekunder där, men det är sånt som händer, säger Johaug efteråt till norska NRK.

”Inga tvivel om det”

Johaug får därefter frågan om loppet går förlorat när Karlsson faller. Johaug vill inte peka ut helt, men säger:

– Det vet jag inte, men jag tappar någon sekund där. Det är det inga tvivel om.

210129 Therese Johaug of Norway after the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Cross-Country World Cup on January 29, 2021 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Therese Johaug menade dock att det inte bara var fallet som gjorde att hon inte vann idag. Norskan menade att hon inte presterade på maxnivå, och att det krävs uppryckning för guld i VM som inleds i slutet av februari.

– Det är små marginaler som gör om du klarar av att vinna eller inte, och ii dag hade jag det inte, säger hon.

Ebba Andersson blev trea i loppet, då hon åkte i mål 14 sekunder efter amerikanskan Jessie Diggins.

LÄS MER: Bilderna som tv-tittarna missade – Frida Karlsson i okänt drama: ”Så jävla förbannad”

Få våra nyhetsbrev!