Bilderna som tv-tittarna missade – Frida Karlsson i okänt drama: ”Så jävla förbannad”

Frida Karlsson inledde vrålstarkt.
Sen var hon med om dubbla olyckor som tv-tittarna missade.
– Så jävla förbannad, säger hon.

Förhoppningarna var stora på Frida Karlsson inför det 10 kilometer långa fristilsloppet i Falun på fredagen. Svenskan hade inte varit i en duell mot Therese Johaug sedan premiärhelgen i Ruka, och många såg framemot att se var Karlsson egentligen står sig i formen inför VM.

Okända dramat

Och Karlsson inledde loppet urstarkt och optimistsikt, och vid den första mellantiden var hon faktiskt i ledningen före vinnaren Jessie Diggins. Men sedan, mellantid för mellantid, så rasade Karlsson i resultatlistorna, och när hon väl åkte i mål så slutade hon hela 1:18 efter vinnaren.

Frida Karlsson, skidor
210129 Frida Karlsson of Sweden looks dejected after competeting in the Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique during the FIS Cross-Country World Cup on January 29, 2021 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0057

Men när hon kom till SVT:s mikrofonintervju efteråt så avslöjade hon varför – och det rörde sig om ett okänt drama som tv-tittarna helt missade.

– Jag tycker jag öppnar kontrollerat och så, men energin fanns inte där idag och sen hade jag två vurpor idag. Jag är så himla förbannad att jag inte ens kan stå på benen, säger hon.

”Har mig själv att skylla”

Karlsson avslöjar att vurporna kom på samma ställe.

– På båda, när man varit uppe på mördarbacken så går det utför sen, på både det röda varvet och det blå varvet så vurpar jag, och ja… jag är stum och packad i benen så jag kan väl inte riktigt plocka skidorna, säger hon.

Frida Karlsson, skidor

Karlsson var märkbart frustrerad efteråt.

– Jag har mig själv att skylla på, men det är inte så man vill tappa tiden. Jag känner mig ganska packad i muskelaturen idag, jag har tränat på, och den där energin finns inte riktigt idag.

I övrigt så bjöd loppet på rejäl dramatik, då Jessie Diggins vann i en sekundrysare mot Therese Johaug. Det är första gången på hela fem år som norskan inte vinner ett världscupslopp över tio kilometer fritt.

Ebba Andersson fortsätter att visa upp superform då hon slutade trea, 14 sekunder efter amerikanskan Diggins.

LÄS MER: Ebba Anderssons nya superlopp – och Johaug blev slagen för första gången på fem år(!)

Få våra nyhetsbrev!