Johaug bryter två veckor lång tystnad: ”Det är väldigt konstigt”

Norska skidstjärnan Therese Johaug bryter nu tystnaden efter två veckor utan en kommentar kring kaoset runt om henne.

Det har gått två veckor sedan presskonferensen där Therese Johaugs dopingfall avslöjades för offentligheten och ett enormt mediadrev tog fart. Sedan dess har allt handlat om solbrända läppar, krämen Trofodermin, dopingklassade ämnet clostebol och framförallt Johaugs tårar.

På torsdagen bröt norska skidstjärnan tystnaden för att prata ut till samlade norska medier och även svara på frågor om hela den infekterade situationen.
– Det är väldigt konstigt att folk inte tror på det jag säger. Jag har varit väldigt öppen, ärlig och berättat hela historien. Folk får tro vad dom vill, men min version är sann. Jag blir väldigt ledsen när folk inte tror på det jag säger, säger Johaug med en tårfylld röst enligt norska NTB.
– Livet faller på ända. Ända från den sekund jag fick beskedet och det blev helt andra rutiner än vad en brukar ha. Det är vansinnigt tufft.

Johaug fortsatte sedan förklara den historia som hon berättade på den första presskonferensen. Att hon fick salvan Trofodermin av landslagsläkaren Fredrik S Bendiksen och att hon litade till fullo på honom.
– Jag fick krämen av Fredrik, tog upp den på rummet, öppnade den, kastade förpackningen samt bruksanvisningen och använde krämen. Jag använde den morgon och kväll, jag hade fått ett löfte om att den inte fanns med på dopinglistan, så jag kollade inte upp det mer, säger Johaug till NTB.
– Jag litade till 100 procent på honom och jag frågade om den fanns på dopinglistan men han sa nej. Jag är inte mer kompetent än vad han är. Jag känner att jag har gjort det jag kunde göra. Det var han som gav mig krämen, jag såg inte att det fanns en varning på förpackningen.

Den känslosamme Johaug vill även tacka alla som varit där för henne och stöttat henne i den här tuffa situationen.
– Jag har fått enorm stöttning från det norska folket. Jag har fått så mycket kärlek, säger hon till NTB.
– Tjejerna i laget har stöttat mig genom den här tuffa tiden. Detsamma gäller min familj och inte minst min pojkvän som är den viktigaste personen som jag har lutat mig mot. Han är helt enastående och utan honom hade jag inte klarat det här.

LÄS MER: Löjligt enkla lösningen som kunde räddat Johaug från dopingdomen.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.